Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter övergångsbråket i vintras – efterlängtad forward klar för Kuben

I vintras var det tänkt att han skulle skriva på för Kubikenborgs IF. Men då satte Fitim Ugzmailjis dåvarande klubb IFK Sundsvall stopp för övergången. Men nu är forwarden redo för spel i Kubentröjan.

Kuben försökte redan i vintras att värva anfallaren Fitim Ugzmailji som då spelade för IFK Sundsvall. Men klubben sa nej till övergången. Under våren har Ugzmailji spelat för Stöde IF, men visiten i väst blev kortvarig då han nu har skrivit på för Kuben.

– Det känns faktiskt roligt. Det är ett bra lag, säger han.

Läs mer: Övergången i fotbolls-Medelpad som IFK Sundsvall satte stopp för

Fitim Ugzmailji bor och jobbar i Sundsvall och anledningen till klubbytet var främst av praktiska skäl.

– Stöde är ett jättebra lag och en bra förening men det blir alldeles för långt för mig att åka. Jag hann inte med att jobba och åka dit för alla träningar. Jag ville ju träna alla träningar men ibland så går det inte, säger han.

Fitim Ugzmailji tränar redan med sitt nya lag och den 23 juli startar serien igen då IFK Östersund tas emot på hemmaplan i fotbollstrean.

– Det har gått jättebra under träningarna hittills. Jag känner mig riktigt stark, förutom förkylningen jag har just nu då. Men jag tror att jag kan tillföra mycket i Kuben, speciellt tillsammans med Ahmad Khreis som är en mycket bra fotbollsspelare, säger han.

Läs mer: Kuben värvar tillbaka anfallsprofilen – Ahmad Khreis återvänder

För drygt två veckor sedan värvade Kuben tillbaka anfallaren Ahmad Khreis som kommer att husera på topp tillsammans med Ugzmailji. Bosse Jakobsson i Kubens fotbollskommité är nöjd med klubbens värvningar.

– Fitim är en hårt arbetande forward. Han kommer att bidra med ytor till Ahmad Khreis. De två blir ett bra forwardspar och kommer att skapa bra konkurrens med våra två andra forwards, säger han.

Fitim Ugzmailji ser fram emot att spela på topp tillsammans med Ahmad Khreis.

– Det känns jättebra att spela med honom, han har spelat högre upp också. Han är en bra bollmottagare och suger fast bollarna riktigt bra, och jag är snabb så då passar det bra att jag går på djupet. Jag tror att det kommer att bli en bra kombination, säger han.

Läs mer: IFK Sundsvalls svar i övergångsbråket: "Måste kunna göra klart trupperna i tid"

Kuben blir Ugzmailjis tredje klubb i år. Efter en vinter med spel i IFK Sundsvall och vår i Stöde IF känner han att han nu hittat hem.

– Det känns som att jag kan landa nu i Kuben. Det är nära och bra för mig och fast det har gått lite tungt för dem så är det ett spelande lag. Jag har alltid tyckt om deras fotboll och hur dem spelar, säger han.