Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter portandet av Ryssland – mötet kan avgöra KHL-proffsens OS-deltagande

 
Vinter-OS i Sydkorea 2018
Visa alla artiklar

Ryssland har hotat att stoppa samtliga KHL-proffs medverkan i OS om de utesluts ur mästerskapet.
Nu är portandet ett faktum, så den stora frågan är: Hur blir det?
– Vi ska ha ett möte med KHL under Channel One Cup nästa vecka, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande till Sportbladet.

Magnus Hellberg, Staffan Kronwall, Patrik Hersley, Erik Gustafsson, Jonas Ahnelöv, Niclas Burström, Dennis Everberg, John Norman, Anton Lander, Linus Omark, Alexander Bergström och Patrik Zackrisson.

Det är våra svenska KHL-proffs som är uttagna till Tre Kronors trupp i Channel One Cup.

Men samtliga kan vara indisponibla för OS efter att Ryssland hotat att inte släppa några KHL-spelare till turneringen när nu landet portas från att medverka.

Men det är ännu oklart hur Tre Kronor kommer att drabbas och hur Rysslands medverkan som ishockeynation kommer att se ut. Det kommer förhoppningsvis att klarna nästa vecka.

 Det kan jag inte spekulera i. Vi ska ha ett möte med KHL under Channel One Cup nästa vecka, säger Anders Larsson till Sportbladet.

Generalsekreteraren på förbundet, Tommy Boustedt, ger sin syn på saken:

– Nästa vecka ska vi åka till Moskva och spela Channel One cup. Egentligen vill vi komma så nära ett OS-lag som möjligt då vi åker dit och spelar, vilket betyder att vi av den anledningen också behöver en form av besked. Framförallt behövs det snabba besked för att vi ska kunna göra någon form av förändringar, säger han till Hockeysverige.

LÄS OCKSÅ

Uppgifter: Ryska parlamentet förbereder lag – som förbjuder KHL-spelare i OS

Sverige vill utestänga Ryssland – hämndaktionen kan urholka OS-hockeyn

Beskedet från IOK: Ryssland portas från OS i Pyeongchang

IOK offentliggör bevisen mot Legkov – nu vill de att Fis ska stänga av stjärnan