Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter rånet mot 80-åringen – smällde ballonger på restaurang och slog man i ansiktet

Under söndagsmorgonen rånades en man i 80-årsåldern av två unga män på centralstationen i Sundsvall. Efter rånet ska männen ha gått vidare till en hamburgerrestaurang där de ska ha misshandlat en man i 25-årsåldern, som nu valt att polisanmäla.

Den äldre mannen attackerades tidigt på söndagsmorgonen när han befann sig på centralstationen. Under måndagen fram uppgifter från polisen att mannen blivit av med två mobiltelefoner vid rånet.

Tidigare har ST berättat att det uppstod handgemäng under rånet. Men nu berättar polisen att mannen dessutom ska ha blivit misshandlad av rånarna. Offret fördes av polis till sjukhus efter överfallet.

Dessutom väljer nu en annan man att kliva fram och berätta att även han misshandlats av rånarna, som nu sitter anhållna.

Läs även: Rånade man i 80-årsåldern – gick sedan till restaurang och misshandlade en annan man

Uppgifterna om den andra misshandeln ska ha kommit fram i samband med att en polispatrull i söndags efter rånet kom i kontakt med ungdomar som satt i en bil på en parkering utanför hamburgerrestaurangen där det sades att en ung man attackerats av rånarna.

Under patrullens samtal med ungdomarna ska en av dem berättat att han blivit slagen i ansiktet av en av männen, som för polisen är en känd person.

Bakgrunden till denna misshandel ska ha varit att rånarna gick in på restaurangen och började smälla ballonger. En ung man som då grep in och försökte lugna dem och säga åt dem att sluta blev då ett nytt offer.

Polispatrullen på plats har konstaterat att mannen, precis som han berättat i förhör, tycks ha fått slag i ansiktet eftersom svullnad och rodnad syntes tydligt.

Under måndagsförmiddagen satt de två männen, som är i 25-årsåldern, fortfarande anhållna, för både rån och misshandel