Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter rånet – polisen svarar på Deas kritik: "Är hon missnöjd får hon göra en anmälan"

Dea Lindqvist rånades på långfredagsnatten. En för henne mycket traumatisk upplevelse som hon tyckte blev värre ändå på grund av polisens agerande.
Nu kommenterar polisen uppgifterna.

Annons

Läs artikeln om när Dea blev rånad.

– Det var fyra polispatruller som ryckte ut, varav en hundpatrull. Men de lyckades inte få upp något spår av förövaren, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef för Medelpad.

Samma natt skrevs också en rapport men av någon anledning blev inte den godkänd av befäl förrän på söndagen. Men den rapporten kan inte ha varit godkänd när Dea ringde in och ville komplettera sitt vittnesmål och det upprättades en ny anmälan. Därför finns nu två anmälningar om samma sak.

Den polis som ska ha varit otrevlig mot Dea säger Josef Wiklund är en kollega som har ett väldigt gott rykte och är känd för att ha mycket tålamod.

– Sedan kan jag inte kommentera en människas upplevelser. Är hon missnöjd med hur hon blev behandlad får hon kontakta polisen och göra en anmälan om det.