Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter razzian och mutanklagelserna – skidskyttepampen avgår: "Är inte korrupt"

Sebastian Samuelsson gick ut och krävde en avgång från Anders Besseberg, internationella skidskytteförbundets ordförande.
Efter polisrazzia och mutanklagelser stiger han nu åt sidan.
– Jag kan inte ha den här rollen, säger han till norska VG.

Läs mer: Efter dopningrazzia – Sebastian Samuelsson kräver pampens avgång: "Är inte rätt man"

Anders Besseberg har anklagats för att mörka positiva dopningprover mot ersättning.

Han har varit ordförande för IBU, internationella skidskytteförbundet, i 25 år. Men kritiken på sistone har varit massiv.

– Han har haft flera chanser att leda IBU mot en ren idrott och det har han inte gjort. Därför har jag tyckt länge att han ska bytas ut, att han måste avgå, och det har stärkts i dag, sa Sebastian Samuelsson till Expressen efter razzian mot Besseberg under onsdagen.

Bara dagen efter kom beskedet om hans avgång.

– Jag har lagt ned arbetet i dag och det kommer att vara nedlagt under utredningen av det här ärendet. Sen ställer jag inte upp för omval i september, säger Besseberg, säger han till VG.

Men han nekar fortsatt till mutanklagelserna.

– Nej, jag är inte korrupt. Att jag ska ha fått betalt från ryssarna för att mörka dopningsprover, det kan jag tydligt dementera.