Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter ryggproblemen – Maria PH:s krisplan för att rädda OS: "Det är skitdålig uppladdning"

Maria Pietilä Holmner siktar mot sitt fjärde raka OS, men dras fortfarande med envisa ryggproblem.
Alpinstjärnan har inte tävlat den här säsongen – och har nu bara fyra tävlingstillfällen på sig att kvala in.
– Det är ju inte här hemma på kökspallen jag vill sitta och montera någon julgransbelysning, säger hon till Sportbladet.

Tiden börjar bli knapp för Maria Pietilä Holmner om hon ska ta en OS-plats. Den 31-årige stjärnan fick i september avbryta ett läger på grund av de ryggproblem som plågat henne i flera år, och hon ser nu inte ut att tävla förrän nästa år.

– Jag valde att bryta för att vara lite klok och sedan fick jag väl ett litet bakslag och har väl haft ganska väldigt ont. Det var ett tydligt tecken på att jag behövde ta det lugnt. Jag har kört rehab för den här ryggen i ganska många år nu och jag vet vad som krävs och vad jag behöver göra. Även om det är väldigt svårt att sitta i soffan och se de andra åka och ha flygbiljetter som man måste avboka, säger hon till Sportbladet.

Norske skidskyttestjärnans utspel: "Det är inte så konstigt att män tjänar mer än kvinnor"

I dagsläget tränar hon mer längdskidåkning än utför. Det blir också mycket simning och styrketräning.

– När Anna (Swenn-Larsson) och Emelie (Wikström) var här förra veckan åkte jag några friåk. Väldigt, väldigt lugnt för att känna och så länge det är slätt och fint är det inga problem men jag är en bit ifrån att kunna ställa mig på världscupstart, säger Pietilä Holmner.

Hon räknar bort de resterande världscuptävlingarna i december vilket gör att bara fyra tävlingstillfällen i januari återstår för att kvalificera sig till OS.

Norske skidprofilen drabbad av reumatism: "Han plågas mycket men klagar inte"

Men Pietilä Holmner säger att hon fortfarande drömmer om en OS-medalj.

– Det är en skitdålig uppladdning, men jag står hellre där och har en hel rygg. Samtidigt är det inte självskrivet att jag ska åka OS, jag måste kvalificera mig också. Jag jobbar mot tiden och har en ganska tajt tidsram. Jag gör absolut max av vad jag kan göra. Dygnets timmar går ut på att få det här i schack, säger hon till Sportbladet.

LÄS OCKSÅ

Först stängdes nationen av – nu kan fler ryska längdåkare portas från OS

Efter succén senast – nu missar Stina Nilsson helgens världscup

Norska landslagsstjärnan kritisk mot egna landslaget: "Förtjänar att höras lika mycket som männen"

Legendarens hyllning till genombrottsmannen: "Jag har aldrig sett någon som honom förut"