Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter SCA:s storsatsning: Även Bekab storsatsar och bygger ut i industriområdet

SCA:s storsatsning på Östrand skapar många arbetstillfällen.
Nu bygger Bekab ut för att hjälpa till med logistikplaneringen.
– Vi räknar med att ha det här i full drift till årsskiftet, säger Ulrik Forsberg.

Annons

Det är full aktivitet på Hantverksvägen i Timrå industriområde. Bekab färdigställer i steg ett en yta på 9 000 kvadratmeter. Det området kommer i första hand användas under SCA:s gigantiska Östrandsprojeket.

– SCA behöver ju ha mellanlagring och logistikhantering under projektet och då hjälper vi till med att skräddarsy en yta här som de kan använda till sådant, säger Ulrik Forsberg vd och ägare för företagskonstellationen Bekab, Jitab och Timrå Logistikcenter.

Det sistnämnda företaget har startats i samband med Östrandsprojektet. På platsen strax väster om Bekabs huvudbyggnad, som funnits i industriområdet sedan 2007, är markarbetena klara och full aktivitet råder.

– Det är lite bråttom nu och därför ställer vi upp två större tälthallar där maskindelar och andra saker som används i projektet kan mellanlagras, säger Ulrik Forsberg.

Skalet till första hallen, som ligger närmast Bekabs huvudbyggnad, är 600 kvadratmeter stor och restes i början av veckan. I onsdags började arbetena med att resa den andra 1 000 kvadratmeter stora hallen.

I steg två kommer Bekab även att utöka ytterligare längre västerut på Hantverksvägen. Det handlar om en yta på 7 250 kvadratmeter som i huvudsak kommer att användas för den egna verksamheten. Markarbetena i det området beräknar man att komma i gång med under december.

– Det området kommer främst att vara knutet till vår egen verksamhet men det handlar också om att ligga steget före i planeringen, säger Ulrik Forsberg som ser positivt på framtiden i företaget.

Det har enligt Ulrik Forsberg också visat sig under året då företaget sakta men säkert expanderat. Som det ser ut nu så kan det även bli tal om nyanställningar och SCA:s storsatsning har stor del i mycket som sker nu.

– Jag tror det är få som förstår hur pass stort det här är för hela regionen, säger Ulrik Forsberg.