Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter SDFF:s kliv upp i Elitettan – vill värva från Tierp: "Har haft ett bra samtal"

Efter klivet upp i Elitettan jobbar SDFF för att få klart med en så bra startelva som möjligt inför kommande säsong.
En spelare klubben är intresserad av är mittbacken Sara Schumert, Tierp.
– Vi har haft ett bra samtal, säger klubbens kansliansvariga och målvaktstränaren Elisabeth Leidinge.

Sara Schumert var en av division I norra Svealands bästa mittbackar föregående säsong och nu kan det alltså vara aktuellt med en flytt till Sundvall.

– Vi hade ett bra samtal och vi ser henne som en riktigt bra framtidsspelare, så det är självklart någon som är intressant, säger Elisabeth Leidinge.

Hon säger att Schumert har varit uppe på besök i Sundsvall, men att en dialog mellan klubbarna inte har förts, så än är inget klart.

– Allt måste stämma, och det är inget som är klart förrän det verkligen är klart. Vi kommer föra en dialog med några olika spelare och Sara är en av dem, men mer än så kan jag inte säga. Allt handlar om att sy ihop hela laget på bästa möjliga sätt, säger hon.

Förutom ett möjligt nyförvärv i form av Schumert har klubben tidigare även pratat om att de fört en dialog med både Lina Ringshamre, Hammarby, och Kim Sundlöv, Djurgården, om en möjlig comeback i laget.

– Nu är det klart att Kim kommer att stanna i Stockholm, men Lina är intresserad så vi får se där. Det är mycket runt omkring som ska stämma också, säger hon.

Den skadade Irma Nordmark beräknas, om allt går som det ska, vara spelklar till hösten.

Dessutom finns fortfarande ett frågetecken på Ellen Löfqvist som funderar på en flytt till Damallsvenskan och topplaget Piteå.

– Jag pratade med Ellen så sent som i går och hon har inte tagit något beslut än och hon får ta den tiden hon behöver. Det finns ju tre alternativ där och det är antingen att hon flyttar dit, att hon går klart skolan här och spelar med oss till sommaren, eller att hon blir kvar hela säsongen. Hon är klok och kommer att ta ett bra beslut, säger hon.

Läs också: Nyckelspelaren på besök hos allsvensk klubb – har fått kontraktsförslag

Läs också: Årets spelare om framtiden: "Fick en tankeställare"