Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter SJ:s slopade morgontåg – här är lösningen för Timråpendlarna

SJ drog in morgontåget från Härnösand. Därefter har det vädjats om en bussersättning i stället.
Nu har lösningen kommit.
– Jag är mycket glad över att vi ihop med Mittbuss hittat en klimatsmart och bra lösning, säger Camilla Fahlander, myndighetschef på DinTur.

Annons

Det tidiga snabbtåget med avgång 5:08 från Härnösand som går söderut mot Stockholm, kommer slopas av SJ från och med 14 december.

När det beskedet kom i november har det vädjats om en lösning.

Nu är det klart att busslinje 201 kommer att ta pendlarna från Härnösand till Sundsvall, där morgontåget har sin nya startlinje. DinTur har fått samarbeta med Mittbuss för att lösa det.

– Genom att vi inför denna nya avgång, så ger vi resenärerna en fortsatt möjlighet att resa kollektivt, säger Peder Tarberg, affärschef på Mittbuss, i ett pressmeddelande.

Bussen kommer att gå ungefär samtidigt, 5:10, från Stadsparken i Härnösand och sedan vidare Härnösand Central fem minuter senare. I Timrå är den 05:49, och framme i Sundsvall strax efter sex på morgonen. En kvart innan morgontåget går.

– Jag är mycket glad över att vi tillsammans med Mittbuss hittat en klimatsmart och bra lösning till tidtabellsskiftet. Vi har fått önskemål om en tidig morgonbuss från Timrå, och detta ger nu Timråborna bättre kollektivtrafikförbindelser tidigt på morgonen. Förutom att bussen kopplas mot SJ snabbtåg, så skapar den också ytterligare resmöjligheter för arbetspendlare i regionen, säger Camilla Fahlander, Myndighetschef på DinTur.

Läs också: Därför står tågen stilla – det här betyder SJ:s förseningslingo