Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skandalavslöjandet: Tystnad råder inom Kommunal

Efter Aftonbladets avslöjande om att Kommunals lyxkrogs- och konferensverksamhet gått 320 miljoner kronor back och att porruppträdande förekommit så är det locket på från förbundet.
All media hänvisas till presstjänst. Vare sig förbundsstyrelsen eller avdelningsordförande och ännu mindre andra förtroendevalda fick yttra sig under onsdagsförmiddagen.

Annons

Läs också: "Vi är väl ganska utsatta för medier"

Den 4 januari skrev förbundet på sin Facebooksida "Ett varmt välkommer till alla 50 476 nya medlemmarna."

Nu skriver Kommunal i andra tongångar på FB: "Aftonbladet genomför en granskning av Kommunal och förbundets helägda bolag Lyran, som bedriver konferens- och restaurangverksamhet vid anläggningen Marholmen i Roslagen och konferensanläggningen vid Sveavägen med restaurang Metropol Palais.

Aftonbladet ifrågasätter med sin granskning hela vår verksamhet som bedrivs inom Lyran. Tidningen har hittat en del felaktigheter, som vi djupt beklagar och omedelbart rättar till.

Kommunal ska präglas av öppenhet och omsorg om medlemmar och anställda. Vi välkomnar en kritisk granskning av verksamheten och beklagar att vi på några punkter brustit i våra rutiner. Vi kommer att rätta till brister som kan framkomma."

Men det är inget som har lugnat medlemmarnas känslor som i sina inlägg ger uttryck för stor ilska. Vid 15-tiden hade över 350 personer gjort sig hörda.

"Våra pengar går till att täcka förluster för att Kommunal vill leka krögare och stripparrangör! Dessutom vill ni dölja allt för medlemmarna genom att ha verksamheten i handelsbolag"

"Sådär det va droppen för mig! Blir att gå ur det korrupta Kommunal omg. Helt jävla otroligt hur ni skor er på era medlemmar, och behandlar oss som skit. Slicka uppåt och sparka neråt borde bli er nya slogan"

"Anders Bergströms bortförklaringar är så pinsamma så det krävs ett tiopack skämskuddar, den karlen plus hela styrelsen ska väck nu."

"320 miljoner av medlemmarnas pengar bränns på lyxkrog under 4 år! Hur kommer man som fackförbund för offentliganställda ens på idén att driva en krog?"

"Det enda som kan rädda er är att ni står upp för vad ni gjort, gör er av med alla som på något sätt varit inblandade i detta och sedan ändrar riktning helt. Förslagsvis mot att arbeta för era medlemmars arbetsmiljö, lön och rättigheter."

"Beklagar att ni brustit i era rutiner? Fy fan va ruttet. Vad har ni EGENTLIGEN för rutiner? Att ni brustit i rutinerna, innebär det att ni inte lyckats dölja detta som nu kommer fram? Vad har ni mer gömt i garderoben för era medlemmar???"

"Jobba på att ha riktigt bra argument för att just jag som undersköterska på en akutmottagning ska vara medlem hos er med rätt så hög månadsavgift och dessutom minimilön."

"Alltså korrupt. Dax för en stor revision med oberoende revisorer. Styrelsen skall inte beviljas ansvarsfrihet."

"Är detta sant så ska våra höga styrande i Kommunal ta sig en allvarlig funderare på att omedelbart avgå."

Ledare: Att ordna burlesqueshower är inte ett fackligt kärnuppdrag

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!