Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skandalen – förlust för skadedrabbat Sundsvall i returen mot Modo

Det var skandalscener förra gången lagen möttes. Nu blev det i stället en lugn tillställning i returen mellan Modo Hockey Dam och Sundsvall Wildcats.

LÄS MER: Modoforward stängs av åtta matcher efter svingen mot Sundsvallsspelaren

I förra mötet mellan Wildcats och Modo hettade det till ordentligt. Modospelaren Isabell Palm slog till Danielle Stone med sin klubba vilket gjorde att Sundsvallsspelaren föll till isen och låg orörlig länge innan hon togs in till omklädningsrummet. Där hade kanadensaren stora problem att hålla balansen och behövde hjälp när hon skulle gå.

En åtta matcher lång avstängning blev det för Isabell Palm, och Danielle Stone har ännu inte spelat hockey efter smällen. På tisdagen möttes lagen igen.

Efter en ganska sömning första del av den första perioden tog Modos Erika Grahm tag i taktpinnen. På egen hand solokörde hon över hela isen, fintade bort Sundsvallsförsvaret och så även målvakten Jonna Kågström som var chanslös.

LÄS MER: Attacken mot Modo efter matchstraffet

Sundsvall spelade med tolv utespelare den här matchen, vilket gjorde att laget inte orkade hela vägen in utan föll med 3-5 i Örnsköldsvik.

– Vi har hjärnskakningar, lugninflammation, en knäskål som åker ur led. Det är helt sjukt, och jag har aldrig varit med om något liknande. Det här är dessutom skador som inte är relaterade till att vi är dåligt tränade, säger Lars Johansson som är stolt över sina spelare den här kvällen - trots förlusten.

– Annie Svedin spelar vartannat byte, så vissa av våra tjejer spelar över 30 minuter per match. Jag har försökt att trumma in utifrån vårt tabelläge att vi går ut och kör som om vi spelar en livsviktig match. Jag tycker vi gjorde en bra första period, och det är vad vi kan om vi har en full trupp, säger Lars Johansson.

Sundsvall jagande en reducering i slutet av matchen, men laget kom aldrig närmare trots att de tog ut målvakten. Erica Udén Johansson stod för ett mål och en assist i matchen mot Modo och var på nytt en av Sundsvalls bästa spelare.

– Det gick bättre än förväntat med tanke på hur få vi är på isen. Det är trist att vi förlorar, men vi är med i matchen. Jag hade flera fina lägen, bland annat ett friläge. Tyvärr så missar jag där, säger Erica Udén Johansson.

Hur är det att spela så mycket som ni gör?

– Det är kul att spela, men samtidigt så känner man att vi inte får en ärlig chans som lag att vinna matcher. Nu håller man igen lite omedvetet för att orka hela matcherna.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– Jag vill så klart spela VM, och hålla kvar Sundsvall i Riksserien. Det har vi ett lag som ska kunna klara av.

LÄS MER: Sundsvallsstjärnan om otäcka scenerna efter slaget från Modoforwarden