Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skjutningen i Sundsvall – man i 35-årsåldern häktad för grov misshandel

Under söndagen häktades en man misstänkt för delaktighet efter skjutningen i Sundsvall under natten till torsdagen. Mannen är misstänkt för grov misshandel.

I samband med skjutningen som skedde under natten till torsdagen, anhölls sex personer misstänkte för inblandning i brottet. Mannens skador bedömdes först vara livshotande, men tillståndet blev bättre under fredagen.

Under söndagen beslutade tingsrätten i Östersund att en person ska häktas, skäligen misstänkt för grov misshandel. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Två personer släpptes på midsommarafton och de resterande tre släpptes natten mot söndagen.

– Mannen som häktas är i 35-årsåldern, säger jouråklagare Marie Andersson.

Häktningsförhandlingen hölls i Östersunds tingsrätt under eftermiddagen.

– Han häktades först för synnerligen grov misshandel men efter häktningsförhandlingen bestämdes det att han häktas för grov misshandel istället, säger kammaråklagare Lisa Forslund.

Orsaken till mannens häktning är att det anses finnas risk för att mannen ska fortsätta sina brottsliga verksamheter om han inte häktas och även att det finns chans att han undanröjer bevis.

Mannen har medgivit att han befunnit sig på platsen, men inte erkänt något brott.

Nu har åklagaren en vecka på sig att stärka bevisningen mot mannen, upp till misstänkt på sannolika skäl.

För Plus-kunder: Kriminologen: "Skottlossningar generellt inget större problem i mindre städer"

TV: Pia Ångström får inte komma in på sin salong – området avspärrat: "Känns lite obehagligt"