Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skottlossningen i Fagervik – ägaren till huset måste städa upp blodet själv

Artikel 5 av 8
Skjutningen i Fagervik
Visa alla artiklar

Nu har avspärrningarna plockats bort efter skottlossningen i Fagervik. När ägaren till huset kom hem möttes han av en blodig oreda.

Förra torsdagen sköts en man i 65-årsåldern av polis i Fagervik efter att ha angripit en polispatrull. Den skjutne mannen fick åka med ambulans till Sundsvalls sjukhus där han vårdades för en allvarlig bukskada.

Läs också: Aggressiv man skjuten av polis i Timrå – förd till sjukhus

Ägaren till bostaden där händelsen inträffade kom nyligen hem och på övervåningen fanns fortfarande blodet kvar på golvet efter skottlossningen. Polisens latexhandskar låg också slängda i trappan, skriver SVT Nyheter Västernorrland.

– Jag blev lite halvchockad. Jag hann inte tänka så mycket mer än att vad här ser ut. Ska jag ta rätt på det här? Ledstången som är sönderskjuten, är det någon som kommer och fixar det, eller ska det se ut så i all framtid? säger mannen till SVT.

Han har själv svårt att städa efter polisens skottlossning. Hemtjänsten kommer tre gånger om dagen, men de torkar inte upp blodet.

Läs också: Skjutne mannen har inte kunnat förhöras – vårdas för allvarlig bukskada

Polisen har inget ansvar för att städa upp en brottsplats, rapporterar SVT. Det avgörs från fall till fall och det krävs en anmälan till polisens juridiska avdelning.

– Vi har ingen organisation för sanering. Det är polisens jurister som avgör vem som får ta kostnaden i sådana här fall. säger Patrik Sundlöf vid polisen i Timrå till SVT.

Sanering av huset ingår inte heller i hemtjänstens uppdrag, som menar att det krävs en grövre städning för att få bort levrat blod.

– Är det någon som saknar ekonomi för att få en sanering utförd, så går det ju att ansöka om hjälp till socialen, säger Jonas Öhlund, tillförordnad socialchef på Timrå kommun.

Mannen som äger huset i Fagervik kommer så småningom själv göra ett försök att få bort blodet.

– Det känns obehagligt. Dessutom vet jag inte hur man tar rätt på levrat blod. Jag vet inte hur man får bort det, säger mannen till SVT.

Mannen som blev skjuten är nu häktad för grovt olaga hot mot poliserna.

Läs också: Skjutne mannen häktad för grovt olaga hot mot poliserna