Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter stöldvågen: Ännu ett inbrott i Sundsvall – nu i Granloholm

Hela helgen har en inbrottsvåg, som började i Bergsjö, svept över Västernorrland.
Nu konstateras ännu ett inbrott, men det är ännu oklart om det har inblandning i serieinbrottstjuvarnas verksamhet.
– Vi måste analysera tiden för det här inbrottet och hur det gått till. Det kan vara avgörande, säger vakthavande befäl Robert Öhman.

En familj på Alingsåsvägen i Granloholm hade varit bortresta och när de kom hem under söndagen hade de haft inbrott i sin villa. Det ska sannolikt ha skett det senaste dygnet.

Åtminstone en klocka ska ha blivit stulen, men det kan också bli tal om mer. Det är enligt de första rapporterna oklart hur gärningsmännen tagit sig in.

– Patrullen är på väg tillbaka nu för avrapportering, säger Robert Öhman vid Sundsvallspolisen.

Vi har tidigare skrivit om inbrottsvågen i Sundsvall, och den misstänkta serieinbrottsligan som rört sig genom Västernorrland.

Sent under lördagen trodde polisen att de var dem på spåren efter att tjuvarna upptäckts på bar gärning av en familj. Men polisen lyckades aldrig hinna ikapp dem.

Polisen har efterlyst tips och fått in en del.

– Men inget tips har gett något än så länge. Många hör av sig om svarta skåpbilar efter det här.

Det här inbrottet kan bli viktigt för utredningen.

– Vi kommer få analysera om det kan höra ihop med de andra inbrotten. I så fall blir tiden för det här inbrottet avgörande, för då vet vi om de rör sig norrut i landet eller om de vänt söderut.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!