Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter stora genombrottet – Elias Petterson nominerad till bästa forward: "Namnet på allas läppar"

Med dunder och brak slog Elias Petterson igenom i SHL.
Han slog rekord, vann poängligan och nu är han nominerad till bästa forward i SHL.

Supertalangen Elias Pettersson, som lämnade Hockeyallsvenskan och Timrå IK, drog, inför den gångna säsongen, på sig Växjö Lakers matchställ och testade sina vingar i hockeyns finrum.

► (+) Timrås plan i 'omöjliga' läget – så ska matchserien vändas: "Saker kommer ske"

Hur gick det? Ja, det blev en framgångssaga i sig. Med sina 56 poäng vann Timrå-produkten SHL:s poängliga under grundserien, slog Kenta Nilssons rekord från 1976 för flest antal poäng av en junior under en och samma säsong och nu kan supertalangen hyllas på nytt:

19-åringen är, tillsammans med Skellefteå AIK:s Joakim Lindström och Frölundas Ryan Lasch, nominerad till årets till årets forward i SHL.

Profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. På SHL:s hemsida nomineras Elias Pettersson på följande sätt:

"Det var inte många som pratade om Växjös nyförvärv Elias Pettersson inför säsongen, men nu är han namnet på allas läppar. Junioren har slagit igenom med dunder och brak i SHL och slog alla tiders poängrekord av en rookie med 56 gjorda poäng. Det räckte också till seger av hela poängligan och det är ingen överdrift att påstå att Pettersson har varit en av de stora faktorerna i Växjös överlägsna serieseger."

► (+) Krönika: Det finns ingen som tror på er – vänd det till er fördel, Timrå

► (+) Timråforwardens besvikelse efter tunga förlusten: "Nu är det rätt så svart"