Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter struliga försäsongen – nu är GIF-värvningen redo efter knäskadan

Han har störts av en knäskada under försäsongen och inte varit i fullt slag.
Nu närmar sig Stefan Silva formen.
Mot sina gamla lagkamrater i Sirius är han redo att spela från start.
– Klart att det blir speciellt, säger anfallaren.

Siriusförvärvet Stefan Silva har stora förväntningar på sig inför den här säsongen och är ett av GIF Sundsvalls mest omskrivna nyförvärv.

Se också: Stefan Silvas mål i GIF Sundsvall: "Göra kaos i Allsvenskan"

Än så länge har han inte riktigt fått chansen att visa upp sig för sin nya hemmapublik.

– När jag kom hit låg jag lite efter med fysiken. Sedan när jag började komma ikapp skadade jag knät och var borta i två veckor. Då körde jag mycket fys och blev ganska sliten, men nu känner jag mig pigg igen, säger Silva efter fredagsträningen.

I första cupmatchen mot Ängelholm (GIF-seger med 1–0) förra helgen hoppade han in sista kvarten. Mot Sirius är han redo att gå från start.

Läs mer: Pa Dibba matchhjälte mot Ängelholm – se highlights här

– Om jag kan spela 90 minuter får vi se, men jag kommer spela så länge jag orkar, säger anfallaren.

Han som börjar lära sig GIF Sundsvalls spelsystem allt mer, men som sedan tidigare redan har full koll på dagens motståndare.

– I två och ett halvt år var jag där, och det var en lärorik tid för mig. Jag utvecklades mycket där och tog tag i fotbollen, säger han.

Vad måste ni se upp med i Sirius spel?

– De är passningsskickliga och bra på att hitta farliga ytor. Sedan har de mycket spets i framför allt Andreas Eriksson, han är bäst i Superettan.

När det gäller det egna spelet går det åt rätt håll för GIF-värvningen.

– Det är lite man ska anpassa sig till, men jag känner att jag börjar komma in i det. Som lag har vi spelat helt okej tycker jag. Vi är ett passningsskickligt lag och får kanske inte ut max av det på underlaget inomhus, men vi såg utomhus mot Tromsö hur vi spelade ut dem, säger Stefan Silva.

GIF-tränaren Roger Franzén vittnar om ett nyförvärv vars formkurva pekat uppåt.

– Han ser bättre och bättre ut efter skadan, även om han inte är i full form ännu. Vi får se hur många minuter han är klar för, men formen är stigande och det ska bli spännande att se honom spela, säger Franzén och fortsätter:

– Vi har handplockat honom för att han passar i vårt sätt att spela. Han kommer passa utmärkt.

Läs mer: Stefan Silva om planen på att återförenas med John Guidetti och svackan i karriären