Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter succématchen – Stefan Silva om formtoppen: "Jag växer in i rollen"

Senast blev han matchhjälte. Två mål mot Djurgården gav Stefan Silva en delad förstaplats i Giffarnas skytteliga. Anfallsstjärnan är i storform och redo för kvällens hemmamöte med regerande mästarna Norrköping.

Han blev tvåmålsskytt och hyllad som matchhjälte efter matchen mot Djurgården i måndags.

– Det kändes bra, speciellt den andra halvleken. Då kunde jag komma mer rättvänd mot deras backlinje och jag fick mycket boll och kunde göra det jag är bra på, säger Stefan Silva.

Läs mer: Se när Stefan Silva ger GIF Sundsvall ledningen med klassavslut

De två målen resulterade i att Stefan Silva blir delad ledare i GIF Sundsvalls interna skytteliga tillsammans med Rúnar Sigurjónsson då båda har gjort sex mål vardera under säsongen.

– Att få göra mål är en bonus för mig. Det viktiga är att jag är med i spelet och hjälper laget när vi ska anfalla och vara en länk mellan lagdelarna, säger han.

Läs mer: Giffarnas Stefan Silva visade framfötterna - dundrade in två mål: "Jag kände att jag fick lite mer boll"

Inför säsongen 2016 tog Stefan Silva klivet upp till GIF Sundsvall och Allsvenskan efter tre år i Sirius.

– Jag är nöjd med det jag har gjort hittills. Det har känts ganska bra i spelet och jag växer in i rollen allt mer under både matcher och träningar. Jag tycker att jag har gjort en godkänd vår i alla fall, säger han.

Konkurrensen om forwardsplatserna är stor i GIF Sundsvall. Men Stefan Silva har fått förtroende och formkurvan pekar just nu uppåt.

– Det känns bra. Jag kände mig pigg senast mot Djurgården. Förhoppningsvis kommer jag vara i samma form som sist i matchen mot Norrköping, säger han.

Även GIF Sundsvalls tränare Roger Franzén är nöjd med Stefan Silvas prestationer.

– Jag tycker han är i bra form. Han gjorde framför allt en jättebra andra halvlek i matchen mot Djurgården. Vi har tidigare haft problem med vårt anfallsspel men han är ett nav där och var otroligt delaktig i anfallsspelet i den matchen, säger Roger Franzén.

För drygt en månad sedan blev det känt att israeliska klubben Beitar Jerusalem visat intresse för Stefan Silva. Men GIF Sundsvall avfärdade budet på sin anfallsstjärna.

– Det är bara kul att andra klubbar har fått upp ögonen för mig, men det är ingenting jag tänker på just nu. Jag spelar i Giffarna och det känns bra och jag har ett kontrakt här som jag fullföljer, säger han.

Läs mer: GIF Sundsvall har förkastat utländskt bud på Stefan Silva

Stefan Silva har tidigare uttryck tankar om vad som komma skall och att spel utomlands kan vara aktuellt i framtiden.

– Det är klart att jag tänker lite på vad jag skulle vilja göra efter min tid i GIF. Men det är Giffarna som gäller just nu, säger han.

Läs mer: Giffarnas succéman Stefan Silva vill flytta – planerar klubbyte efter säsongen