Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter succén – Växjö vill behålla Pettersson och har släppt tanken om Dahlén: "Har ingen kontakt"

Elias Pettersson gör succé i Växjö och leder poängligan, samtidigt som Jonathan Dahlén gör det samma i Timrå.
Två talanger vars rättigheter ägs av Vancouver och Växjö vill behålla Pettersson nästa säsong.
Men någon återförening den här säsongen tror inte sportchefen Henrik Evertsson på.
– Nej, vi har ingen kontakt överhuvudtaget kring Jonathan Dahlén. Han tog ett beslut att spela i Timrå och det är, vad jag vet, slutgiltigt, säger han till Hockeynews.se.

24 matcher in i sin första säsong i SHL leder Elias Pettersson poängligan på sina 31 poäng, en före tvåan Joakim Lindström.

Forwarden, som valdes som nummer fem i draften i somras, har ännu inte skrivit på ett kontrakt med Vancouver Canucks som draftade honom.

Och fortsätter det på den inslagna vägen tror Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson att det blir svårt för klubben att få behålla honom även nästa säsong.

– Det är klart, fortsätter Elias så här och slutar på 75 poäng så är det svårt. Det är en sak vi kanske inte ska analysera mitt i en glödhet formtopp utan vi får väl se hur det ser ut efter hela säsongen. Men han är väl ett på sitt sätt, nu har han ett väldigt tydligt utvecklingsområde i sin fysik, många andra kanske är mer diffusa i om de tjänar på att vara här (i SHL) eller där (i Nordamerika), säger Evertsson till Hockeynews.se.

Inför den här säsongen gick snacket mellan Växjö och Vancouver om att Elias skulle stanna i SHL i minst två säsonger och Pettersson skrev också på ett kontrakt med Växjö som sträcker sig till och med säsongen 2019–20,

Men med höstens succé har chanserna till ett NHL-kontrakt redan efter säsongen ökat och då är det inte längre Lakers som bestämmer över Ångesonen Petterssons öde.

– Det var utgångspunkten från start, men det vet man ju också att det är inget som någon behöver hålla sig till. Det är bara fånigt att säga att så är det sagt. Så pratade vi i augusti-september, men det är ett levande dokument. Signar Elias med Vancouver är han Vancouvers spelare och då är det de som bestämmer. Det är inget snack om det, säger Evertsson.

Efter förra säsongen nämndes Växjö som en av klubbarna som ville ha Jonathan Dahlén som till slut skrev kontrakt med Vancouver.

När det sedan stod klart att han skulle återvända till Sverige efter sjukdom sades Växjö på nytt vara en kandidat och även efter att Dahlén gjort comeback i Timrå har det ryktats om SHL-spel för Timrås poängkung.

En övergång till Växjö ska däremot inte vara aktuell i nuläget enligt Evertsson som menar att beslutet om spel i Timrå står kvar.

– Nej, vi har ingen kontakt överhuvudtaget kring Jonathan Dahlén. Han tog ett beslut att spela i Timrå och det är, vad jag vet, slutgiltigt, säger han till Hockeynews.se.

► Gilla Hockeypuls på Facebook

► Följ Hockeypuls på Twitter

► Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

► Hockeypuls jättesatsning på SDHL – sänder åtta matcher på 15 dagar: "Häftig hockeyfest"