Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter svingen mot huvudet – nu ber Modo om ursäkt

Modo Hockey Dam ber om ursäkt efter att ha granskat händelsen där en Modo-spelare svingade klubban mot huvudet på en Sundsvallsspelare.

Under söndagens match i Riksserien mellan Modo Hockey Dam och Sundsvall Wildcats inträffade en situation där Modos Isabell Palm svingade klubban i bakhuvudet på Sundsvalls Daniella Stone.

LÄS MER: Det är en fullsving i huvudet

Nu har Modo Hockey gått ut med ett uttalande på sin hemsida på grund av situationen. Klubben vill ge sin syn på det inträffade efter att ha pratat med Isabell Palm och sett händelsen på video.

"Isabell blir fastklämd av en spelare i motståndarlaget. Hon försöker ta sig loss men då hon inte lyckas så agerar hon i frustration. I ett försök att flytta klubba och spelare vrider Isabell sig runt med klubban i samma fattning som när man brukar skjuta och träffar då motståndaren, olyckligt nog, i huvudtrakten med den nedre delen av klubban", skriver Robert Elfving som är sportsligt ansvarig i Modo Hockey Dam.

LÄS MER: Efter skandalscenerna - Modospelaren anmäls

Elfving poängterar också att agerandet inte är något Modo Hockey Dam står bakom.

"Detta agerande är inget som varken Modo Hockey Dam eller Isabell anser vara lämpligt på en hockeyrink och vi kommer därför att acceptera den dom som faller från disciplinnämnden utan invändningar. Isabell är enormt ångerfull och har under morgonen framfört en ursäkt till Sundsvallsspelaren. Vi hoppas alla att den skadade spelaren är tillbaka inom kort."

LÄS MER: Lagkaptenen håller inte med – matchen var inte särskilt fysisk