Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter terrordådet – skakad Henrik Lundqvist höll tal till lagkamraterna: "En känslofylld dag"

New York Rangers slog Vegas Golden Knights med 6–4 hemma i Madison Square Garden.
Men bara några timmar tidigare hade staden skakats av ett terrordåd som tog åtta människors liv.
– Det var en känslofylld dag med tanke på vad som hänt. Min familj vistas i den stadsdelen varje dag, sade Henrik Lundqvist till MSG Network efter matchen.

Det var vid 15-tiden i går, lokal tid, som en person i en pickup medvetet körde in i människor på en cykelbana på Manhattan. Fordonet fördes fram i flera kvarter innan det krockade in i en skolbuss, och gärningsmannen till slut sköts ner av polis.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio berättade senare att åtta människor hade dödats i ett "fegt terrordåd", och att ytterligare elva personer hade fått föras till sjukhus.

Svenske NHL-stjärnan Henrik Lundqvist var skakad och känslosam efter New York Rangers seger över Vegas Golden Knights, bara timmar efter händelsen.

– Det var mer än två poäng vi tog i kväll. När du spelar matcher tänker du inte på vad som händer där ute på stan, men i dag var det viktigt att vi gjorde det, sade Henke till MSG Network, skriver SportExpressen.

Han berättade också att han höll ett tal till sina lagkamrater i omklädningsrummet före matchen, där han betonade hur viktigt det var att spela för fansen och invånarna i New York just den här dagen.

Matchen? Den vann Rangers med 6–4 efter att ha vänt ett 2–4-underläge i den tredje perioden. Lundqvist räddade 30 skott och stod för en fantastisk dubbelräddning halvvägs in i den första perioden. Landsmannen Mika Zibanejad utsågs till isens bäste spelare.