Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter travskandalen: Öberg överklagar domen men polisanmälan läggs ner

Polisen väljer att inte inleda en förundersökning mot AnnaMaria Öberg efter händelserna på Dannero. Samtidigt överklagar AnnaMaria Öberg Svensk travsports dom på nio månaders tillträdesförbud på banor. Till sin hjälp tar hon den kände advokaten Staffan Uvabäck.

Annons

Polisen väljer att inte inleda en förundersökning med anledning av den polisanmälan Tomas Andemyr gjorde mot AnnaMaria Öberg efter incidenten på Dannero 21 september. I beslutet, som Öberg fick under torsdagen, står: "Uppgifterna i ärendet ger inte anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats. Motivering: det förfarande som anmälts är inte brottsligt."

– Jag hade svårt att bemöta anklagelserna i media då jag hade läst Andemyrs uttaladen att han "anmält mig för att sätta ned foten" samt att han "känt sig marginaliserad" och därför gjort en polisanmälan. Nu kändes det rätt. Ärendet gentemot ST sköts nu av min advokat Staffan Uvabäck, säger AnnaMaria Öberg till Mittmediasporten, som försökt nå förundersökningsledaren för en kommentar utan framgång.

Nu överklagar Öberg, med hjälp av Uvabäck, domen på nio månaders tillträdesförbud på alla svenska banor till Svensk travsports överdomstol.

– Vårt yrkande är inte att hon ska frikännas, vi medger att hon hanterat situationen felaktigt men vi anser att hon till exempel ska dömas till böter och, eller, kortare tillträdesförbud. Hon ska ha ett straff, men nuvarande straff tycker vi inte står i proportion med gärningen, säger Uvabäck till Expressen.

ST:s generalsekreterare, Johan Lindberg, säger i samma artikel att överdomstolen förväntas ta upp fallet under första halvan av november.

Texten uppdateras.

Läs mer: Så blev domen mot Öberg efter Danneroskandalen

Se olyckan som låg bakom skandalscenerna på Dannero

Skandal på Dannero: "Hon tog strypgrepp på mig"