Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter turbulensen – Kalla ratar för-VM

Hon lämnade Falun fly förbannad och tvingades ha krissamtal med tränaren Mattias Persson.
Nu står det klart att Charlotte Kalla inte kommer till start i för-VM i Lahtis till helgen.
– Jag behöver en helg hemma där jag har tid att lägga fokus på träning för att förbereda mig inför världscupsavslutningen i Kanada, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Det var en uppenbart störd Charlotte Kalle som lämnade längdtävlingarna i Falun efter en niondeplats på fem kilometer klassiskt och en sjundeplats på tio kilometer fristil.

Snacket handlade om helt andra saker än just resultaten efter helgen.

Damtränaren Magnus Perssons uttalande innan tävlingarna fick skidstjärnan att lämna den mixade zonen uppenbart frustrerad och arg efter söndagens lopp.

– Charlotte mår kanske inte så bra i själen, sa han.

Kallas enda kommentar till uttalandet innan hon försvann var:

– Det där uttalandet får verkligen stå för Mattias Persson.

Efter tävlingarna satt Kalla och tränaren i krissamtal.

– Hon godtog ursäkten. Vi skildes åt som vänner. Det var väl ett ord (själ) i en hel artikel som blev fel. Och det har jag hur som helst bett om ursäkt för, att jag hade använt fel ord, säger damtränaren, sa Persson till Expressen.

På tisdagen kom den svenska truppen inför helgens för-VM i Lahtis och nu står det klart att Kalla ratar världscuptävlingen.

– Den här säsongen har innehållit många tävlingar för mig, särskilt nu på slutet. Jag behöver en helg hemma där jag har tid att lägga fokus på träning för att förbereda mig inför världscupsavslutningen i Kanada. Jag ser fram mot den tävlingsturnén, säger hon i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenen Rikard Grip:

– Charlotte har kört det mesta i världscupen sedan vi startade i november i finska Ruka, och hon åkte allt i SM i Piteå. En tävlingsfri helg innan vi drar över till Kanada och kör åtta tävlingar på tolv dagar är verkligen välförtjänt för Charlotte.