Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter upproret förra månaden – Hockeyallsvenska klubbarna kan få mer pengar: "Alla är överens"

Sex klassiska elitklubbar ställde upp i ett gemensamt upprop, i protest mot pengafördelningen i svensk hockey.
Nu ser det ut som det blir en ändring.
– Det känns som att alla är överens om det, säger Håkan Svensson, ordförande i styrelsen för Hockeyallsvenskan, till Sportbladet.

Björklöven, Leksand, Modo, Timrå, Södertälje och AIK hotade att dra sig ur Hockeyallsvenskan och starta en ny, nordisk liga. Det i protest mot den ojämna penningfördelning som råder i svensk hockey, i förhållandet mellan Hockeyallsvenskan och SHL.

SHL-klubbarna uppges få kring 45 miljoner med de nya avtalen, medan de Hockeyallsvenska får drygt 2 miljoner i tv-pengar.

Efter det som kallades för det "Hockeyallsvenska uppropet", men som också kallats för uppror, så har de olika ligorna fört diskussioner.

Nu ger Hockeyallsvenskans ordförande Håkan Svensson sin bild för Sportbladet, om hur förhandlingarna gått.

– Det har gått väldigt bra och för första gången är vi överens om vad som är bra för svensk ishockey, säger han till Sportbladet.

Och det ser ut som att de hockeyallsvenska klubbarna kan få gehör för sin önskan om att klubbarna under SHL får mer medel.

– Ja, det känns som att alla är överens om det. Vi har alla samma målbild. Att utbildningsersättningen som de hockeyallsvenska klubbarna erhåller för spelare som går till SHL ökar. Men vi är inte klara till årsskiftet. Vill gissa att att vi är tre fyra veckor bort. Målsättningen är att vara klara innan slutspelen startar och det tror jag att vi kommer att vara, säger han.

LÄS OCKSÅ

Uppgifter: Hockeyallsvenska klubbar i uppror – hotar att lämna serien

►(+) Live efter allsvenska klubbarnas uppror – Hockeypuls ger er analyser och kommentarer

Efter rekordavtalet med C More – så påverkas klubbarnas ekonomi i Hockeyallsvenskan

► (+) AIK:s vd om brevet – saknar konkreta förslag: "Vi vill att man ska titta över situationen"