Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter VM-guldet – så hyllades hjälten på nya jobbet

Hon har ett alldeles färskt VM-guld, och nytt jobb. På onsdagen började Malin Persson sin nya tjänst på Söråkers skola och det gick inte obemärkt förbi.

Annons

– Det var många här som stod och var beredda, de kom redan när jag var på väg upp till jobbet. De sa att det finns kort här som du ska skriva på, autografer och grejer, så det känns fantastiskt roligt, säger Malin Persson till P4 Västernorrland.

LÄS MER: Söråkersstjärnan Malin Persson världsmästare – hyllas av förbundskaptenen efter finalen

20-åringen, som till vardags spelar i elitserien, är en Söråkersprofil som har spelat bandy sedan barnsben. Nu har en av hennes största drömmar uppfyllts.

– Jag hade aldrig kunnat tänka mig det. När jag var tio spelade några av de som jag spelar med i dag i landslaget. Så de har ju varit mina idoler och nu får jag vara där och spela med dem och vinna med dem, säger Persson till P4 Västernorrland.

Dagen till ära firades hon på nya arbetsplatsen och fick bland annat en guldhjälm, eller snarare en röd hjälm som sprejats med guldfärg, som en hyllning till Söråkers hjälte. Tiden efter hemkomsten från VM har varit utöver det vanliga.

– Det har varit väldigt bra. Jag möttes upp av min familj och släkt vid tåget och blev väldigt förvånad. Det stod nog 20 stycken där. Så det startade väldigt bra, säger hon.

På frågan om hennes och Sveriges framgångar kan starta en bandyboom i Söråker är svaret hoppfullt.

– Vi kan ju hoppas, på söndag är det skridskoskola, då ska jag vara med och dela ut medaljer för det är sista gången, säger hon till P4 Västernorrland.

LÄS MER: Sverige gruppsegrare i bandy-VM – Malin Persson från Söråker avgjorde matchen