Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad premiär i nya teaterlokalerna – här är hela programmet

Nu går ridån upp för Sundsvalls nya teaterkvarter.
– Det här är inte en dag för tidigt, säger Gisela Nilsson, skådespelare på Teater Västernorrland.

I den ombyggda foajén har taket höjts, fönsterbågarna har tagits fram så det blir mer ljusinsläpp. I ena hörnet finns en barservering och från foajén en förbindelsegång till den nya teaterrestaurangen.

Läs mer: Nya teaterkrogen

Gisela Nilsson är aktuell i "Ingvar - en musikalisk möbelsaga" . Pjäsen som är en musikalisk samtidssatir om den svenska självbilden och Ingvar Kamprads IKEA. Gisela Nilsson är en av nio sjungande börsmäklare och föreställningen har premiär i Konsertteaterns ombyggda scen ett på invigningskvällen.

– När jag kom hit för 26 år sedan var det just här på Konsertteatern som jag stod på scenen med föreställningen Mottagningen, som handlade om en vårdcentral.

Se tv-inslaget: Nya teaterkvarteret

Gisela minns hur det såg ut när hon började jobba på teatern.

– I den nybyggda gången mellan foajén och den till hösten klara teaterrestaurangen, körde jag in min bil och parkerade på innegården, säger hon.

Innegården är nu inbyggd med bland annat en repetitionssal för Teater Västernorrland. När vi kommer in i de nya teatertoaletterna, säger Gisela:

– I det här fönstret satt ofta före detta teaterchefen Tomas Melander och tittade ut mot gården och byggnaden Lillgården. Redan på den tiden fans det planer för ett nytt teaterkvarter.

Efter decennier av diskussioner om teaterhuset vara eller inte vara, är nu ombyggnaden av hela Konsertteatern klar och Sundsvalls Teatern har fått nya stolar och ombyggt scengolv. Nästa helg den 12 och 13 mars är det invigning i dagarna två för det nya teaterkvarteret.

Vad ska man inte missa i invigningsprogrammet?

– Det är många olika föreställningar den helgen på nya, ombyggda och gamla scener och så hoppas jag att många passar på att gå runt och titta i de nya lokalerna. Vi har fler guidade turer för den som vill ta sig en titt bakom kulisserna och se hur gammalt och nytt har växt fram till ett spännande teaterkvarter.

Läs mer: Här är evenemangen får du inte missa i mars