Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad spelning i Sundsvall för Lasse Stefanz

På lördagskvällen är det julparty på Aveny med Nordens största dansband.
Danbandsgurun Thomas Deutgen håller i trådarna.
– De ser fram emot Sundsvall, säger han.

Annons

Lasse Stefanz bildades 1967 i Kristianstad i Skåne och är i dag kanske Nordens största dansband. Bandet har starkt influerats av country och det är något som märks i musiken.

De är kanske mest kända för låten "De sista ljuva åren", tillsammans med Christina Lindberg, som låg 65 veckor på Svensktoppen.

För två år sedan skulle Lasse Stefanz spela på E-Street och intresset var stort. Tyvärr ställdes konserten in sedan sångaren Olle Jönsson kollapsat.

Men på lördagskvällen är de på besök igen, och en här gången är det Aveny som gäller. Det är julparty dansbandsgurun Thomas Deutgen som håller i trådarna.

– Jag gör en massa saker i dansbandbranschen. Jag gör några evenemang per år och jobbar ofta med Lasse Stefanz kors och tvärs.

Han berättar att bandet på gott och ont får många förfrågningar.

– Med de har varit historiskt lite i Norrland så jag bokade in Sundsvall eftersom de inte varit här på länge. Före den inställda spelningen var det på en ganska misslyckad dansgala för många år sedan.

Deutgen säger att det passade bra in att stanna till på Aveny eftersom de spelade i Piteå på fredagen.

– Aveny har en lång dansbandshistoria bakom sig. De som driver hotellet har jobbat hårt på att stället ska få ett bättre rykte och göra något av det. De har lyckats väl med det.

Thomas Deutgen tycker att Lasse Stefanz inte längre är ett renodlat dansband.

– De drar så mycket partypublik och kan dra vanligt folk. Inte bara sådana som tar med sig vattenflaskor och kaffetermos.

Men han ser gärna att Sverige skulle vara mer som Norge där Lasse Stefanz är väldigt stora.

– De gör 20 spelningar per år där. Där är det fest när det dans. Det är en härlig känsla utan att folk blir för berusade. I Sverige är det för mycket seriöst.

Thomas Deutgen kommer att fungera som dj i bandets pauser. Han säger att det inte så mkt Avicii och Swedish House Mafia.

– Det blir dansbandshits och schlagers. Jag skulle kunna åka runt och spela tio låtar runt runt och det skulle funka. Jag kommer att spela "Inget stoppar oss nu", "Leende guldbruna ögon", "Living next door to Alice" och "Tusen och en natt". "Dagny" kan funka framåt nattkröken också.

– De ser fram emot Sundsvall och jag har som sagt fått ett väldigt gott intryck av arrangören.