Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtat skivsläpp för Red Mecca – då har de releasefest

Det är elektricitet i luften. Det är inte så konstigt.
Sundsvallsduon Red Mecca har väntat i ett halvår på att få släppa nya skivan "Electricity".
Och nu är den här.

Den postpunkiga electroduon Red Mecca, som består av Jan Strandqvist och Frida Madeleine, har sedan ett par år visat framfötterna och visat resten av Skandinavien att Sundsvall finns på kartan. Strandqvist har gjort musik sedan 1980-talet men allt föll på plats när han hittade sin vokalist.

Efter en ep och fullängdsdebuten Covered With Rain släpper de på fredagen "Electricity". Plattan är efterlängtad, inte minst av duon.

– Låtarna till skivan har varit klara sedan förra hösten, tanken var att släppa redan då men jobbet med skivan blev rätt omfattande att vi blev tvungna att skjuta upp det, säger Jan Strandqvist.

– Det var värt väntan, säger Frida Madeleine.

"Electricity" är frukten av både stor kreativitet, men även av ett hårt sållande av musik. Men det fanns inget uttänkt tema när de satte ihop plattan.

– Låtar föll ur ramen och jag grät över att vissa inte kom med.I mitt huvud var de så fantastiska, men blev aldrig klara. Jag har ingen plan när jag gör musik. Det kan bli ambient eller punkigt. Jag styr inte över det, säger Jan Strandqvist.

– Det är samma för mig. Ljuset tar en större plats på den här skivan, säger Frida Madeleine och får medhåll av Jan Strandqvist som berättar att de är så produktiva att det nästan blir ett problem.

Frida Madeleine skriver alla texter och hon utgår alltid från instrumentalerna och får en viss känsla för dem.

– Det är något, jag kan inte förklara. Jag får melodier i huvudet och kan till och med bli tårögd. Det kan vara ett ord eller en mening som blir stark. Sedan jobbar jag vidare på det.

Red Mecca handlar helt enkelt om känslor.

– Det är så vår musik är och vemod är mer intressant, säger Jan Strandqvist.

– Den är filmisk också. Det var det jag föll för, säger Frida Madeleine.

Ambitionen med nya plattan är att hamna på en plats där de kan få det snurra runt ekonomiskt.

– Det är inte pengarna som gör att vi håller på med musik. Men vi har en vilja att sysselsätta oss med det, säger Jan Strandqvist

Red Mecca har redan prövat sina vingar utanför Sundsvall och gruppen har en liten men lojal fanbase.

Med "Electricity" i bagaget siktar de på att hitta ännu fler gig.

– Vi ligger på för att få ihop vår, sommar och höst. Gärna ute i Europa. England, Tyskland och Spanien, säger Jan Strandqvist.

Men i dag släpps skivan och videon till "Animal" finns ute. Den 12 mars är det dags för releasefest på Aveny.

– Det känns jättekul, vi repar hårt inför det. Vi har Viktor Pilkington som support och tre dj-set under kvällen. Det är Daniel Westin och Molly Ljungberg, Svartpop (Oskar Unger och Björn Sundström) och en tredje akt som släpps nu i dagarna, säger Frida Madeleine.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter