Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyser information om fyrverkerier

Medborgarna måste upplysas om begränsningarna av fyrverkerier i Ånge kommun. Den åsikten framförde Vår framtids Per-Erik Persson vid förra kommunfullmäktige i Ånge.

Det var vid oktobermötet som Per-Erik Persson (VFÅ) tog upp frågan om den hittills i stort sett obefintliga informationsspridning om de begränsningar Ånge kommun beslutat om gällande fyrverkerier.

Ett beslut som enligt honom riskerar bli verkningslöst om inte någon form av informationsinsats görs, vilket också är en åsikt som delas av kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

– Det borde gå ut inför jul- och nyårshelgen, annars är det verkningslöst, så det måste vi göra, var beskedet han gav när frågan togs upp.

När och hur den informationsspridningen ska ske var dock en fråga som lämnades obesvarad.

Beslutet om att begränsa fyrverkerier togs av kommunfullmäktige i maj och innebär att det krävs polistillstånd för att få skjuta upp raketer och annan pyroteknik. Dock med undantag för Valborgsmässoafton och Nyårsafton, där det enligt beslutet är fritt fram mellan klockan 20.00-22.00 respektive 23.00-01.00.

Läs mer: Reserverar sig mot fyrverkeriförbud

Upprinnelsen till restriktionerna var de motioner som i början av året inlämnades av Örjan Olsson (V) och Leif Edh (VFÅ) med förslag om att begränsa hur fyrverkerier får användas.