Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyser sänkt hastighet förbi flyktingboendet

Sänk hastigheten förbi den gamla kriminalvårdsanstalten i Viskan till 50 km/tim. Det föreslår närboende som upplever dagens trafiksituation som allt annat än tillfreds.

Annons

För snart ett år sedan så uppvaktade de boende i Hjältan Trafikverket angående trafiksituationen längs väg 511 genom byn. En väg som bland annat passerar Viskans asylboende och har anslutningsvägar från Viskan och Munkbysjön, och där hastigheten ofta upplevs vara högre än tillåtna 70 km/tim.

Lösningen från Trafikverkets sida blev att sätta upp varningsskyltar för att gående finns på körbanan. Något som av den nu uppföljande skrivelsen att döma inte varit tillräcklig för att förbättra situationen.

– Med anledning av att hastigheten inte respekteras anser vi att någonting ytterligare måste åtgärdas, står det i den skrivelse som nu har landat på tekniska nämndens bord.

Där målas åter en bild upp av lastbilstrafik som passerar i högre fart än vad som både är lämpligt och tillåtet, kombinerat med många fotgängare från asylboendet längs vägen.

Det i kombination med att Ånge kommun snart öppnar en öppen förskola inne på området anser man är tillräckligt med argument för att kommunen ska stå bakom kravet på sänkt hastighet.

– Detta är ett viktigt argument för att sänka hastigheten, för vid skolor och förskolor är det 30 km/tim som gäller, slutar skrivelsen.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ST:s nya app här, till Iphone eller till Android!