Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eklöf: "Då har man inget på en travbana att göra"

Travsurrs expert Bo Eklöf är starkt kritisk till skandalen på Dannerotravet.
– Tar man sig in på en travbana och slår en kusk så har man inget på en travbana att göra. Det måste bli tillträdesförbud, säger Bo Eklöf.

Många är upprörda efter att Månprinsen A.M.:s ägare AnnaMaria Öberg tog sig in på travbanan på Dannero och attackerade travamatören Thomas Andermyr.

En av dem är Travsurrs expert Bo Eklöf.

– Det står någonstans att man inte får skada sportens anseende. Det finns ju inga spärrar om man rusar in och ger sig på en kusk på travbanan. Det är inget annat än katastrof att det händer, säger Bo Eklöf.

Att händelsen ska straffas hårt är Bo Eklöf bestämd över.

– Vi har inte plats för människor som ska slåss på travbanan. Jag tycker att Svensk Travsport måste agera starkt. Jag tycker att det ska vara tillträdesförbud till travbanorna om man gör så här.

Hur länge?

– Ja, hur länge? Man ska inte vara på en travbana om man gör så här. Men vi har haft rätt tandlösa domar inom travet. 30 000 kronor i böter och avstängning i tre månader för att dopa en häst.

Vad är värre. Att dopa en häst eller ge sig in på banan och attackera en kusk?

– Man kan ju aldrig säkert veta om någon som blivit fälld för doping verkligen dopat sin häst. Det kan ju handla om en otillåten medicinering eller någon annan kan ju ha gett hästen något. Men här verkar det ganska klart att någon har rusat in på en travbana och slagit en kusk. Många har sett det och det är som sagt helt oacceptabelt.

Läs mer:

Vittnet till skandalen: "Det var overkligt"

Skandal på Dannero: "Hon tog strypgrepp på mig"

Tre jämtsegrar på Dannero