Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eklöfs karriär i fara efter svår ögonskada

Bergsåkerskusken Bo Eklöf har skadat sitt ena öga svårt.
Nu kan karriären vara över.
– Om jag skulle mista synen på ögat blir beslutet att sluta att köra lopp lätt att ta, säger Bo Eklöf.

Det var under en lek med sonen Hugo som oturen var framme för stjärnkusken Bo Eklöf.

– Ja, det var väl egentligen en osannolik otur, säger Bo Eklöf.

Vad hände?

– Han gillar ju när pappa är hemma så han är mycket uppe i ansiktet och ska kramas. Mindre barn viftar ju rätt mycket med armarna och plötsligt får jag hans finger i ögat. Hans nagel snittade en reva tvärs över ögat, säger Eklöf.

Hur prognosen ser ut när det gäller det skadade ögat vet han inte i dag.

– Nej, jag vet ingenting i nuläget. Först var det tal om operation, men det visade sig att jag har fått inflammationer på tre ställen på ögat så det går inte att operera nu. Just nu får jag behandling för inflammationerna var fjärde timme. Det är som att hälla salt i ett sår, säger Eklöf.

Riskerar du att mista synen?

– Det går inte att svara på det. Men jag vill inte måla fan på väggen ännu. Det vill inte läkaren heller.

Det blir givetvis kuskändringar på de hästar som Eklöf skulle ha kört under veckan. Han förebereder sig också mentalt att kuskkarriären kan vara över.

– Om jag bara kommer att kunna se med ett öga i framtiden så är valet inte svårt. Jag tycker inte man ska utsätta andra kuskar för att köra då. Jag har alltid varit kritisk mot att man får köra med bara syn på ett öga. Det står jag för. Det är svårt nog med två ögon.

Bo Eklöf har tidigare haft problem med ögonskador och har också opererat ögonen.

– Efter det har läkarna sagt att stallmiljö inte det bästa för ögonen med tanke på grus och damm. Jag får nog tänka igenom en del saker innan jag går vidare, säger Eklöf.

Eklöf, som också är spelexpert i populära programmet Travsurr, finns förstås inte med i veckans program. Men det blir en Eklöf ändå.

Äldste sonen Tobias kliver in i stället för pappa och han kommer bland annat att berätta om stall Robert Berghs V75-chanser på lördag. Tobias Eklöf jobbar är nämligen som lärling hos Robert Bergh.

– Han blir en bra ersättare i Travsurr, säger Bo Eklöf.