Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eklund drabbad av ledbandsskada - Hansdotter bästa svenska

Dagens snackis blev Nathalie Eklunds krasch i första åket. Men i skuggan av det var det tre svenskor som tog sig vidare till andra åket – med blandade resultat.

Annons

Kajsa Kling slutade 16:e i första åket och fick starta först av svenskorna. Hon hade 75 hundradelar till godo men hon tappade mycket och landade som fyra med de snabbaste åkarna från första åket kvar, däribland Maria Pietilä Holmner och Frida Hansdotter.

Hansdotter gjorde ett bra åk men tappade en del av försprånget och gick in som trea. Då återstod både kollegan Maria Pietilä Holmner och en rad vassa åkare, däribland överraskningen Ana Drev, slovenskan som tog ledningen i första åket före Lara Gut, Eva-Maria Brem och Tina Weirather.

Maria Pietilä Holmner var på väg mot ledningen men åkte snöpligt ur med bara några få käppar kvar. Detsamma hände ledaren Ana Drev som därmed missade sin första världscupsseger med en ytterst liten marginal. I stället vanns tävlingen av Schweiziskan Lara Gut, som följdes av Tina Weirather och Viktoria Rebensburg.

Nathalie Eklunds otäcka krasch i första åket resulterade i en ledbands- samt korsbandsskada. Hon skjutsades ner med pulka och togs till sjukhus där hon röntgades. Eklund skickas direkt till Sverige för vidare vård och undersökningar.

Här kan du läsa mer om svenskorna i första åket.