Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10 nya jobb på ett halvår

Tio nya medarbetare det senaste halvåret.
Det är ett påtagligt bevis att det mesta går i dur för IT-företaget GDM i Sundsvall.

Annons
GDM står för Gustafsson data och musik. Det startades 1992 av Tommy Gustafsson, som då jobbade med datorer på SCA, men "outsourcades" till bli egen företagare.
Det gällde att snabbt komma på ett företagsnamn och data och musik var mina stora intressen, berättar Tommy Gustafsson, duktig trummis enligt kollegorna.
Trots att musikdelen för länge sedan lagts på hyllan, så har företaget behållit förkortningen GDM. Samtidigt har soloartisten Tommy vuxit till en hel orkester med 28 anställda.
Det har gått bra, främst det senaste året. Vi tror också att den positiva utvecklingen fortsätter, även om vi inte kommer att växa lika mycket det kommande året, säger vd Tommy Gustafsson.
Företaget speglar därför väl den bild småföretagarna i Västernorrland ger i den senaste barometern (se artikel intill).

Ökar 50 procent
I fjol var GDM:s omsättning 16 miljoner kronor. I år ligger prognosen på 23 miljoner kronor, en ökning med nära 50 procent.
Vi jobbar mycket mot processindustrin och ökningen beror främst på att vi lyckats ta hem ännu mer jobb hos våra befintliga kunder, säger Tommy Gustafsson.
GDM jobbar med drift, support och förvaltning av IT-system och tecknar långa avtal, ofta på tre år. SCA är fortfarande den största kunden.
Vi är mer på produktionssidan. De IT-företag som jobbar med utveckling kommer nog att få det betydligt tuffare framöver, säger försäljningschefen Håkan Eriksson.

Mer läsning

Annons