Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 jobb räddas i Fränsta

/
  • —Verksamheten lever vidare, konstaterar Katarina Dahl, platschef för Gelab i Fränsta. Gelab i Gäddede tog i går över konkursade Torps Elektronik. 16 av de 24 jobben räddas.

I går fick konkursade Torps Elektronik i Fränsta nya ägare, den tidigare konkurrenten Gelab i Gäddede. Därmed räddas jobben för 16 anställda. — Och målet är att växa, säger Katarina Dahl, som blir platschef.

Annons
När Torps Elektronik gick i konkurs i juni hade antalet anställda redan minskats från 32 till 24. I dag återstår 16 personer och i går förmiddag informerades de om att ägarbytet var klart.
Det är förstås tråkigt att ett antal anställda fått gå, men nu finns vi ändå kvar på orten och de som är kvar är taggade inför framtiden, säger Katarina Dahl, 29 år.
Hon är dotter till grundaren av företaget, Gunnar Dahl, och har jobbat som ekonomi- och personalchef. Hennes bror Tobias är produktionsansvarig.
Gunnar Dahl fortsätter som tidigare med sitt andra företag Torps i Fränsta som gör larmsystem.
Vi hoppas få behålla dem som kunder, säger Katarina Dahl.
Konkursförvaltaren Peter Thoms, som ägnat mycket tid av semestern åt ärendet, är nöjd.
Det här känns som en bra lösning, säger han.
Torps Elektroniks största produkt var kretskort till parkeringsautomater. Även Gelab levererade komponenter till samma P-automater.
Ja, våra verksamheter är rätt lika, tycker både Katarina Dahl och Bernt Söderman, vd för Gelab.
Gelab är dock betydligt större och har 75 anställda i Gäddede, Jämtland. Dess största kunder är Bewator, som gör kodlås och passersystem. Gelab gör även antenner till bland annat basstationer och kablage.
Att vi nu köpt Torps Elektronik är ett sätt för oss att växa och vi tror att det här blir bra. Vi har samma underleverantörer, samma datasystem och vi kan samordna löner, fakturering, inköp och sådant. De stora kunderna Torps Elektronik hade har dessutom lovat att stanna kvar, säger Bernt Söderman.
Han tycker dock att företaget i Fränsta tidigare hade för stor kostym.
Vi börjar nu med de anställda som finns kvar. Men efter jul hoppas vi kunna anställa några fler. Både verksamheten och lokalerna talar för att det borde bli så, säger Söderman.
Från och med i går bytte företaget också namn till Gelab i Fränsta.

Mer läsning

Annons