Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 jobb försvinner när Br Edstrand flyttar

Nära 20 jobb försvinner när Bröderna Edstrand flyttar lagret från Essvik, söder om Sundsvall, till Norrköping.

Annons
I går informerades personalen om att företaget tänker koncentrera verksamheten till tre orter under nästa år. Det betyder att lager och produktion i Sundsvall, Göteborg och Jönköping läggs ned. Sammanlagt 75 personer berörs.
Samtidigt ska Bröderna Edstrand investera 105 miljoner kronor i Norrköping och Malmö, vilket skapar omkring 35 nya jobb.
De i Sundsvall får, precis som de i Göteborg och Jönköping, möjlighet att söka jobben i Norrköping och Malmö. Sedan förstår man att de som har familj i många fall har svårt att flytta på sig, säger Bo Söderqvist, vd för stål- och metallgrossisten Bröderna Edstrand Sverige AB.
I höstas sade företaget upp 5 av de då 23 anställda på lagret i Essvik. Men läget har inte förbättrats sedan dess, säger Bo Söderqvist.
Nej, volymerna fortsätter att minska. Det beror delvis på att kunder som Weibulls, Lasertools och Kalmar LMW flyttar sin produktion till låglöneländer. Därför måste vi nu spara pengar.
När lagret och bearbetningen (blästring, målning, kapning) flyttats från Essvik får Sundsvallsområdet nöja sig med en omlastningsstation. Kvar blir också sälj- och marknadsavdelningen med 20 anställda.
Men de kommer sannolikt att flytta till ett annat kontor i Sundsvall, säger Bo Söderqvist.
Bröderna Edstrand ingår i BE Group som har 900 anställda och i fjol omsatte 5,3 miljarder kronor.

Mer läsning

Annons