Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23e upplagan av Sundsvall 42 är igång

/
  • Niclas Bergström, VD för Readspeaker AB, fick ett positivt första intryck av IT-konferensen Sundsvall 42 som invigdes på tisdagskvällen.
  • Sundsvalls kommunalråd Peder Björk (S) invigde IT-konferensen med en uppmaning om att bjuda in till ett politikerspår vid nästa års Sundsvall 42.
  • Sundsvall 42s stipendium på 25 000 kronor gick i år till Gustav Lidén som snart ska doktorera i ämnet E-demokrati.

770 gäster hälsades välkomna till IT-konferensen Sundsvall 42 på tisdagskvällen.

Den 23-e upplagan av konferensen har lockat deltagare från Skellefteå i norr till Malmö i söder.

Annons

En av de mer rutinerade konferensdeltagarna har föreläst i San Diego, Monaco, Amsterdam, San Fransisco och Washington. I dag är det Sundsvalls tur.

– Jag ska hålla föredrag under rubriken "Förenklad vardag eller revolution", säger Niclas Bergström, VD för Readspeaker AB.

Företaget har en tjänst som erbjuder uppläsning av webbsidor på olika språk, ett hjälpmedel som kan underlätta inte minst för den som inte ser eller läser så bra.

– Vi jobbar med nya teknologier för att göra samhällsinformation lättillgänglig för olika människor, säger Niclas Bergström.

Han har inte tidigare varit på Sundsvall 42, men första intrycket är att det handlar om en välorganiserad effektiv tillställning.

– Jag ser fram emot att får lära mig mer om, och bidra till utvecklingen av e-samhället i Sverige, säger Niclas Bergström.

Vid invigningen delade Mittuniversitetets rektor Anders Söderholm ut konferensens stipendium på 25 000 kronor till Gustav Lidén som snart ska doktorera på E-demokrati.

Mer läsning

Annons