Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3,5-miljonersinvestering i stugor

/
  • Sven-Eric Nilsson och Jan-Erik Persson har etablerat ett samarbete. Persson bygger stugstommarna, Nilsson gör inredningen.

En 3,5-miljonersinvestering i tio övernattningsstugor, samt en åttakantig loge och en vinterträdgård, har i dagarna inletts med ett vägbygge vid Älvstagården i Jättendal.

Annons
Vi är två år försenade på grund av överklagningar. Men det har inte varit enbart av ondo, säger gårdens Sven-Eric Nilsson.
I vår byggs de tio stugorna, en kallad Ferdinand på 46 kvadratmeter och nio med konamn som Rosa, Sara, Blomma och så vidare på 33 kvadratmeter. Byggare är grannen Jan-Erik Persson.
Vi investerar totalt 3,5 miljoner, men logen och vinterträdgården byggs senare, säger Sven-Eric Nilsson vars företag sökt länsstyrelsestöd på 800 000 kronor.
I logen ska man kunna mysa vid brasan. I både logen och vinterträdgården ska det bli plats för minst 40 gäster, berättar gårdens Agneta Tjärnlund.
På sikt finns planer även för ytterligare sju övernattningsstugor.
Tack vare stugorna kan vi ordna konferenser med övernattningar. Vi är i stort behov av det, fortsätter Nilsson.
I varje stuga blir det kök, dusch/toalett och fyra bäddar.
Det kommer att gå undan. Redan om en månad ska den första stugan vara på plats och i juli ska alla stå där.
Jag har på grund av stugbyggnationerna fått trappa ner på jordgubbsodlandet. I år blir inga nya plantor satta, berättar Jan-Erik Persson.
Det är en granne med ombud som överklagat allt så långt som det varit möjligt. Det har hela tiden blivit avslag, eftersom investeringarna inte bedöms störa dem. Ombudet, Bror Berglöf, uppger att han gjort ännu en överklagan, av lovet för de totalt 17 stugorna, till länsrätten.

Mer läsning

Annons