Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34 varslas på HL Display

/
  • HL Displays platschef Håkan Norberg tror att de anställda inser att varslet är nödvändigt. Nu ska fabriken bli effektivare. —Vi avvecklar ingen produktion, utan utvecklar, säger han.

I går blev det klart: 34 anställda på HL Display i Sundsvall varslas om uppsägning. — Vi har gjort vad vi kunnat, säger Magnus Jonsson, klubbordförande för Industrifacket.

Annons
Fabriken på Bultgatan har i dag 222 anställda och är HL Displays klart största. Företaget tillverkar bland annat prisskyltar och produkter för exponering av varor i butiker.
Av de 34 som nu varslas är 28 arbetare.
Men vi har ändå nått en bra bit på väg för att få ner antalet varslade. Samtidigt är det olyckligt för de som drabbas, säger han.
Bland industriarbetarna krävs cirka sex års anställning för att slippa varsel. Merparten av de som varslas har tre månaders uppsägningstid eller mer.
Bara ett par personer är i den åldern att de får erbjudande om avtalspension.
Magnus Jonsson har förståelse för att produktionen måste bli effektivare.
Det är bara att titta på vilket resultat vi haft. Men det gäller ju att rädda de jobb som finns nu, menar han.
Platschefen Håkan Norberg tycker att förhandlingarna med facken gått bra.
De har varit mycket konstruktiva. Det är förstås trist att alla medarbetare inte kan jobba kvar, men jag tror att de flesta förstår att detta är nödvändigt, säger han.
Han tycker att fabriken nu har bra möjligheter att vända trenden och bli bäst branschen.
Vi ska inte dra ner tillverkningen, utan i stället bli effektivare. Vi ska bland annat förändra arbetssätt, ta bort flaskhalsar och automatisera vissa hanteringsjobb.
Nu följer fortsatta diskussioner om hur man ska nå dithän.
Det är positivt att vi inte behövt outsouca verksamhet eller använda bemanningsföretag. Vi avvecklar ingen produktion, utan utvecklar, säger Håkan Norberg.

Mer läsning

Annons