Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

45 får gå från Tibnor

I går kom beskedet att metallgrossisten Tibnors lager i Sundsvall delvis läggs ner. Det innebär att 45 personer kommer att varslas om uppsägning. — Totalt berörs ett 50-tal personer, säger Mikael Nyquist, företagets vd.

Annons
Under gårdagen hade företagsledningen inledande MBL-information med de anställda vid lagret på Tibnor. Mikael Nyquist var själv på plats i Sundsvall för att medverka vid informationen.
Vi kommer att stöpa om Sundsvallslagret till att bli en omlastningsfunktion. När det är gjort kommer vi bara behöva fem eller sex personer, säger han.
Lagret minskas till att endast hantera byggarmering. Övriga produkter som i dag lagras i lokalerna i Sundsvall flyttas till andra orter i Sverige.
Mikael Nyquist berättar att även arbetsuppgifter som kapning och målning ska försvinna. Däremot kommer inte den säljorganisation som finns i Sundsvall att beröras av nedskärningarna.
Det företaget nu riktar in sig på är den nya omlastningscentralen.
I Sundsvall ska vi lasta om varor som kommer från södra Sverige för att sedan gå vidare till våra kunder i norr, säger han.
Mikael Nyquist menar att man inom metallgrossisten under flera år har haft en överkapacitet och att samma typ av effektivisering genomfördes i Göteborg för ungefär ett år sedan. Från halvårsskiftet 2001 fram till i dag har personalstyrkan minskat från 1200 personer till 950.
Vad kommer det här innebära för ekonomisk vinst för företaget?
Det vill jag inte gå in på nu, säger Mikael Nyquist.
Senare i augusti kommer arbetsgivaren att kalla till lokala MBL-förhandlingar.
Sundsvalls Tidning försökte i går kväll nå någon facklig representant för en kommentar utan att lyckas.

Mer läsning

Annons