Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 söker jobben på Smålandsvillan i Nacksta

/

I dag är sista dagen för att söka jobb som husbyggare åt Smålandsvillan i Nacksta. Du blir dock inte ensam. I fredags hade nära 500 personer lämnat in sina ansökningar.

Annons
I första omgången handlar det om cirka 25 jobb. Smålandsvillan har dock sagt att de inom tre år hoppas ha 80 anställda i Nacksta.
Intresset för jobben är jättestort och det tycker vi är kanon, säger Michael Åberg, produktionschef på Myresjöhus, som äger dotterbolaget Smålandsvillan.
Anders Bengtsson på arbetsförmedlingen i Sundsvall får hela tiden in nya ansökningar.
Vi kommer nu att göra en grovsortering av de sökande. Sedan får företaget titta på ansökningarna, säger Anders Bengtsson.
Mest bråttom är det att tillsätta en fabrikschef, där finns ett 20-tal sökande.
Det verkar finnas stora möjligheter att hitta en lämplig person bland dessa, säger Michael Åberg.
Han och andra representanter för Smålandsvillan kommer att åka upp till Sundsvall och intervjua de sökande, både till fabrikchefstjänsten och de övriga jobben.
Vi hoppas vara klara med alla tillsättningar till nyår. De aktuella personerna kommer sedan att få åka ner hit till vår fabrik i Småland på en två månaders utbildning, förhoppningsvis redan i februari mars, säger Michael Åberg.
Bland de sökande är merparten män.
Men det finns också ett antal kvinnor. Många av dem har sök jobb på lagret eller som lokalvårdare. Men företaget ser gärna ett antal kvinnor i produktionen också, säger Anders Bengtsson på arbetsförmedlingen.
Många av de sökande har redan ett fast eller tillfälligt arbete. En fördel för de arbetslösa är dock att de slipper uppsägningstider.
Smålandsvillan ska nu ha beställt maskinparken till fabriken i Sundsvall.
Förhoppningsvis skrivs kontraktet på i dag, sade Michael Åberg i fredags.
Samtidigt har Norrporten inlett om- och utbyggnaden av fabrikslokalen i Nacksta för 15 20 miljoner kronor.
Ja, där är full aktivitet. Det är roligt att se, tycker Michael Åberg.

Mer läsning

Annons