Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 000 kronor i bonus per anställd

De anställda inom Föreningssparbanken får en rekordbonus för 2005. De som arbetar heltid får 60 000 kronor vardera.
– Oj, det är väldigt mycket pengar, säger Kent Selin, bankchef i Sundsvall.

Annons
Han har 40 anställda på kontoret i Sundsvall och ytterligare 40 på övriga kontor i Medelpad och Nordanstig. I hela Sverige handlar det om 9 000 anställda.
Det är väldigt roligt att personalen att få sådan uppskattning, tycker Kent Selin.
Även för 2004 fick personalen en rejäl slant från bankens personalstiftelse Kopparmyntet: 44 250 kronor per anställd.
Då fick vi kommentarer från några kunder som påpekade att deras ränta på lönekontot var noll. Men vissa kunder tyckte också att det var bra att hela personalen får del av vinsten. Dessutom har ju det fina resultatet gjort att vi kunnat förbättra villkoren för kunderna på flera områden, säger Kent Selin.
Fjolåret var så framgångsrikt för banken att personalbonusen nu slår i taket, vilket motsvarar 1,5 basbelopp. Således cirka 60 000 kronor. Pengarna är dock bundna i fem års tid.
Storleken på bonusen beror på hur väl banken uppnår vissa mål och hur den hävdar sig gentemot andra banker i Norden. En tung faktor i sammanhanget var att banken gjorde en vinst på 12,8 miljarder kronor, vilket gav en avkastning på eget kapital på nära 25 procent.
Personalen vid övriga storbanker får också en bra bonus, även om den inte är i närheten Föreningssparbankens.
Tidningen Veckans Affärer har räknat fram att de 9 400 anställda i Handelsbanken bör få cirka 21 000 kronor vardera från pensionsstiftelsen Oktogonen. Pengar som kan tas ut först när den anställde går i pension.
De anställda vid Nordea lär få drygt 20 000 kronor vardera. Inom SEB kommer vinstdelningen att variera, men den blir minst 14 500 kronor per anställd, uppger Veckans Affärer.

Mer läsning

Annons