Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affärstidningarnas huvudrubriker

Annons
Dagens Industri: Insiderklipp i Securitas
Håkan Winberg, vice vd på Securitas och finansdirektör, köpte aktier i bolaget för 25 miljoner kronor. En månad senare kom koncernens positiva kvartalsrapport och aktien rusade i höjden. Köpet är inget lagbrott, men enligt ett nytt förslag, ska liknande fall kunna förhindras i framtiden.


Dagens Nyheter Ekonomi: Virus hotar Nokias musikmobil
Nokias nya mobiltelefon som har inbyggd hårddisk kan drabbas av virus, varnar säkerhetsexpert. Telefonen kan med en egen IP-adress vara ständigt uppkopplad till internet. Detta gör mobilen sårbar. Nokia tonar ned riskerna men rekommenderar flitiga användare att använda antivirusprogram.


Financial Times: GM och Ford når skräpnivåer
Biljättarna General Motors och Fords kreditvärden nådde bottennivåer på torsdagen. Orsaken är en ökad konkurrens på fordonsmarknaden. Enligt amerikanska kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor\'s, tyder nedgången på att många tvivlar på att bolagen kan övervinna sina svårigheter att konkurrera på marknaden, när det gäller bil- och lastbilsverksamheten.


Wall Street Journal: Produktiviteten upp med 2,6 procent
Amerikanska löntagare har drastiskt ökat sin produktivitet det senaste kvartalet, men arbetskostnaderna fortsätter att stiga och risken för inflation växer. Det var på torsdagen som arbetsmarknadsdepartementet meddelade att produktiviteten ökat och låg på 2,6 procent, januari till mars. Motsvarande siffra för föregående kvartal är 2,1 procent.

Mer läsning

Annons