Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en rekordaffär i skogen

En andra rekordaffär i skogen väntar i regionen, den här gången i Gnarp.

Annons
Kubikpriset vid skogasaffären i Indal, som håller på att slutregleras, blev lokala rekordsumman 280 kronor. Nu är frågan vad kubikpriset blir för en skogsfastighet i Gnarp med en extrem mängd virke. Den har nyligen annonserats ut.
Antalet hektar är 205 men virkesmängden smått sagolika 44 100 kubik. Det är få skogsfastigheter i landet som säljs med en sådan virkesmängd per hektar.
Med samma prissättning som i Indal betingar fastigheten ett värde på 12,4 miljoner, men bedömare anser att det här blir mycket mindre betalt per kubik. Fastigheten belastas av en rad biotopskyddsområden och gammal granskog brukar också ofta vara rötangripen.
Kännare anser också att det blev ett rent fantasipris för Indalsfastigheten, mellan 26 och 30 miljoner för nästan 100 000 kubik.
Persson Invest är ofta inblandat i stora skogsaffärer och behöver timmer för sågverken i Pilgrimstad och Gnarp. För Tjärnviks Trä i Gnarp skulle ett god del av ett helt årsbehov bli täckt med nära grantimmer om Persson Invest skulle bli köpare av Gnarpsfastigheten.
Säljare är släkten Carlén Rune och Göte Carlén samt Anette Sjöblom, Jan Sjöblom, Per Anders Sjöblom och Roger Sjöblom.
Två av fastigheterna ligger vid Grängsjösjön, två vid Rödkullsvallen nära Ortsjövägen.
LRF Konsult är mäklare för Gnarpsfastigheten.

Mer läsning

Annons