Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är du rädd för att bli rånad?

/

Annons
Jessica Quach, Spelerian:
Det är klart att jag har funderat på det här med rånen. Det gjorde jag redan när jag tog över butiken för tre år sedan. Men nu ligger jag ibland vaken på nätterna och tänker på det. Det finns ju också mycket ungdomar här i området.
Hur gör du för att minska risken för rån?
Vi brukar vara två personer när vi ska stänga. Oftast finns det också kunder kvar i butiken som gärna sitter och pratar en stund. De går samtidigt som vi stänger. Så jag hoppas att vi slipper något rån även i framtiden.


Julia Falk, Fröken Fräken:
Jag har inte tänkt på det och vi har heller inte pratat om det här på jobbet. Jag är inte så rädd av mig och vi har heller inte haft några incidenter under de dryga tre år som jag jobbat här.
Hur gör ni för att minska risken för rån?
För det första har vi inte så mycket kontanter i butiken. Dessutom har vi larm och vi jobbar aldrig ensam på kvällarna och vi brukar vara två personer när vi stänger. Vi har ju också väldigt nära till bankboxen, eftersom banken ligger alldeles intill.

Hans och Susanne Ekman, Ekmans guldsmedja:
Klar att jag tänker på det. Ibland kommer det in lite konstiga typer i butiken och det känns som att de kollar läget, säger Susanne.
Ja, jag tittar mig noga omkring när jag ska gå hem på kvällarna. Men mest orolig är nog frugan, menar Hans.
Hur gör ni för att minska risken för rån?
Tack och lov handlar många med kort, så vi har inte så mycket pengar. Sedan bär vi överfallslarm på oss och har också larm i butiken. Dessutom går vi med pengar till bankboxen på dagtid.

Mer läsning

Annons