Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlare ger sig ut på jobbjakt

Nu går arbetsförmedlingen på offensiven i jakten på jobb. Under två dagar ger sig arbetsförmedlare i hela länet ut till företagen för att hitta nya arbeten.

Annons
I dag och i morgon kommer servicen för arbetssökande att vara reducerad på länets arbetsförmedlingar. Orsaken är att arbetsförmedlarna och deras chefer ger sig ut till företagen för att jaga arbeten. Målet är att undersöka vilka behov som företagen har och servera lösningar för någon form av anställning.
Det handlar inte om \"bidragsjobb\" utan att konkretisera företagens behov och skapa lösningar som är bra för såväl arbetssökande som företag, säger länsarbetsdirektör Gunnar Fors i ett pressmeddelande.
Under september var 12 033 personer, eller cirka nio procent av den västernorrländska befolkningen i åldern 1664 år, arbetslösa eller i någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Det är nära 500 fler än samma månad i fjol, detta trots att antalet anmälda platser till länets arbetsförmedlingar samtidigt har ökat.
Enligt länsarbetsdirektör Gunnar Fors är det framförallt ungdomar som står för ökningen. I ett försök att råda bot på detta startar nu arbetsförmedlingen en offensiv mot företagen.

Mer läsning

Annons