Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Ikeakatalog är på väg

/
  • En av årets höjdpunkter för Ikeas Birstas varuhuschef Carina Nordström/Sköldh och inredningschefen Pelle Lundgren är när årets Ikea kataloger kommer ut.

På måndag börja utdelningen av årets 3,3 miljoner Ikeakataloger runt om i landet. — Det är en av årets höjdpunkter, berättar Carina Nordström/Sköldh varuhuschef vid Ikea Birsta.

Annons
Släppet av katalogen är ett efterlängtat inslag och det går inte för varuhuspersonalen att göra pallarna tillgänglig för kunderna i förtid.
Det är så eftertraktade att kunderna kastar sig över dem, säger Carina Nordström/Sköldh.
Mest uppmärksamhet kommer säkert årets prissänkningar om 4,5 procent att få.
Det är den största någonsin och det blir väldigt mycket pengar, berättar hon.
För att kunna genomföra sådana stora sänklningar går det inte bara att pressa underleverantörer att sänka sina priser.
Det gäller att hitta smarta lösningar och förenkla produktionsresurserna, säger Carina Nordström/Sköldh.
Till kunderna kommer katalogerna nästa vecka och årets prissänkningar genomförs på måndag. Så för den som planer att köpa nya resårbottnar till sin säng kan det vara värt att vänta då vissa av dessa får en prissänkning på 1 000 kronor.
Årets katalog kretsar väldigt mycket om sovrum och smarta förvaringslösningar. I samband med arbetet med årets katalog gjorde företaget en undersökning där de frågade 2 000 personer om deras sovrum. Det visade sig att nästa hälften av kvinnorna ansåg att de saknade tillräckligt bra förvaringsmöjligheter i sovrummet.
Den personliga hemmet är en annan trend. Här är det viktigt att man trivs och vågar visa vem man är och göra det personligt.
Det skall finnas något för alla oberoende om det är traditionell eller modernt, säger Carina Nordström/Sköldh
Världens störst trycksak hävdar företaget att de nästa vecka börjar sända ut till sina kunder. Totalt trycks den i 160 miljoner exemplar i 33 länder på 25 språk. Företaget har även med internationella mått blivit en gigant med sina 192 varuhus av vilka 14 finns i Sverige.

Mer läsning

Annons