Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsikter om hamnen

Gårdagens artikel i ST om höghuset i Inre hamnen har på nytt fått många läsare att tycka till. Merparten av dessa synpunkter är hämtade från st.nu

Annons
Inget mer plotter
Även om det inte är något fel på HSB:s förslag till höghus, så måste man först ta ett helhetsgrepp för hamnen innan man ger byggnadslov.
Att skapa en bra stadsdel i hamnen är ett engångstillfälle. Därför är det viktigt att den blir bra.
Lars Persson, folkpartiet

Ingen ark i hamnen
Vill inte se denna typ av byggnad i hamnen. Varför kan vi inte få se en levande hamn med resturanger, kafé och en stor park?
Svart? Jag tycker inte att svart passar på byggnader.
Veronica C

Bygg ännu högre
Det är roligt att det händer saker i hamnen. Tycker det är synd att dom inte drar på rejält och bygger ett ännu högre hus. Lockar säkert turister och fler kanske väljer att bo här.
Fredrik

Tänk högt!
Äntligen något spännande i hamnen, låt gärna de högsta våningarna vara gemensamma utrymmen och terass för de boende och kanske en "topp-krog".
Gör något spännande HSB!
G öran

Inre hamnen
Sundsvall hade kunnat bygga 2 4 våningshus i hamnen, terraserade med grönytor och strandpromenader för att föra in luft, ljus och exponera Stenstan från sjösidan.
Men nu ser det ut att bli en fasad med höghus som möter den som kommer sjövägen och vi som verkar i området känner oss inspärrade. Kära kommun, flytta de planerade tio-våningshusen till södra stranden.
Alnöbo

Vart tog hamnkänslan vägen?
Hamnen är i dag en skamfläck i vår vackra stad. Arkitekterna borde tänkt på vad som karateriserar en hamn/ett hamnområde och vad personerna som strosar genom detta område skall känna i sina sinnen och hjärtan.
En som vill se något vackert

Varför så stort?
Varför måste man bygga så himla stort, man skymmer ju sikten ut över havet. Det skulle vara mycket mysigare om ni byggde sjöbodar med fik och restauranger. Tänk på turisterna, vad lockar mest?
Vs

Ett nytt Manhattan
Kommunpamparna vill skapa en kopia av Manhattan i inre hamnen! Om man kompletterar med ånga som pyser ur asfalten, gula taxibilar och braskande neonskyltar är man på god väg...
"Örtagården" i området får väl anses motsvara Central Park då!?
Originalet

Att angöra en brygga
Varför använder inte Sundsvall sin kontakt med vattnet? Kolla på Härnösand, Övik och Gävle. Bygg något som gör att båtfolket kommer in till hamnen. Båtlivet kommer att ge Sundsvall vad stan behöver, en levande hamn.
K alle

Visionerna saknas
Vi ser den ena ad-hoc lösningen efter den andra när det gäller hamnen. Den eller de som har de rätta partifärgerna eller kontakterna får genomföra sina idéer. Är Sundsvalls stadsplanering och därmed framtid en tavla som målas ett streck i taget utan minsta tanke på en helhet, där företag som Norrporten och nu HSB styr stadens utformning ett monument i taget?
På vilket sätt anknyter ett, nej, två triangelformade läppstiftsröda och svart hus till Stenstadens arkitektur? Inte ett dugg.
Pelle

Plagiat
Förslaget ser ju ut som att rent plagiat. Liknande byggnader har jag sett i Göteborg, Hamburg, Rostock och flera ställen.
Lägre boningshus med utrymme för affärer, restauranger och caféer samt en ordentligt småbåtshamn skulle bli ett lyft för området.
Danneboy

Mer läsning

Annons