Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcklunds och Gärdin & Persson går samman

Byggvaruföretagen Bäcklunds och Gärdin & Persson går samman.
Det nybildade bolaget kommer att omsätta drygt 550 miljoner kronor per år och ha cirka 220 anställda på sex norrländska orter.

Annons
En kraftig omstrukturering av byggvarubranschen och industrin i både Sverige och Europa på senare år gör det nödvändigt för oss att stärka våra positioner, säger det nybildade bolagets vd Eric Bäcklund.
Förutom Sundsvall kommer bolaget att ha verksamhet i Östersund, Umeå, Örnsköldsvik, Strömsund och Gävle.
Men några dramatiska förändringar blir det inte frågan om. Personalstyrkan kommer att vara på ungefär samma nivå som före sammanslagningen. Företagets huvudinriktning fortsätter att vara mot yrkeskunder på bygg- och industrisidan. Administrationen kommer precis som tidigare att ligga i Sundsvall (Bäcklunds) och Östersund (Gärdin & Persson).
De stora synergieffekterna för oss blir på inköpssidan, samt att företagens kompetens nu kan användas på ett effektivare sätt.
Störst blir förändringen i Örnsköldsvik. Under senare år har bolagen var för sig utökat verksamheten via företagsförvärv i stan. Nästa år sker en samordning.
Namnet på det nya bolaget, som ägs av Eric Bäcklund och Johan Hörnell, blir Gärdin & Persson & Bäcklund GPB Inköp AB, förkortat GPB.

Mer läsning

Annons