Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcklunds och Gärdin & Persson går samman

Byggvaruföretagen Bäcklunds och Gärdin & Persson går ihop i ett gemensamt bolag. Det nybildade bolaget kommer att omsätta drygt 550 miljoner kronor per år och ha 220 anställda på sex norrländska orter.

Annons
Namnet på det samägda bolaget kommer att vara Gärdin & Persson & Bäcklunds GPB Inköp AB och förkortas GPB. Bolagets ägare blir Johan Hörnell och Eric Bäcklund, som kommer att bli det nybildade bolagets vd.
Samgåendet är en naturlig affär som förbättrar förutsättningarna för såväl kunder, leverantörer och medarbetare. Det känns väldigt naturligt då bolagen har jobbat väldigt nära varandra de senaste 15 åren. Mycket är gemensamt, bolagen befinner sig i samma utvecklingsfas, vi har liknande företagskultur, våra värderingar stämmer bra överrens samt att våra marknadsområden kompletterar varandra geografiskt, säger vd:n Eric Bäcklund i ett pressmeddelande.
GPB kommer att ha två affärsområden, ett för byggsidan och ett för industrin, och bedriva verksamhet i Sundsvall, Östersund, Umeå, Örnsköldsvik, Strömsund och Gävle. Administrationen kommer att koncentreras till Östersund och Sundsvall.

Mer läsning

Annons