Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bauhaus vd tittade på tomter i Sundvall

Den tyska byggvaruhuskedjan Bauhaus närmar sig en etablering. I går förmiddag var vd Johan Åberg i Sundsvall och Birsta för att titta på tänkbara tomter.

Annons
Ja, det finns några att välja på, säger han.
Bauhaus har i dag tio byggvaruhus i landet och tänker bygga 2-3 nya varje år. Byggvaruhusen är 15 000-20 000 kvadratmeter stora, alltså mer än dubbelt så stora som K-rauta i Birsta.
Vi har 120-150 anställda i våra varuhus, beroende på hur många som arbetar deltid, säger Johan Åberg.
Åberg vill inte avslöja vilket område i Sundsvallstrakten som är hetast, men självklart ligger det nya området Östra Birsta bra till. Bauhaus etablerar sig nära motorvägen, så att byggvaruhuset syns.Jo, det stämmer, erkänner Johan Åberg.
Under gårdagen träffade han bland andra Pernilla Berg, Investera i Sundsvall.
Jag har fått svar på mina frågor och kommunen har varit tillmötesgående. Det är också en bra utveckling för handeln i Sundsvall, så det ser positivt ut, säger Johan Åberg.
I gårdagens ST berätta vi att den utredning som Nordplan AB gjort om Östra Birsta visar att en etablering av Bauhaus skulle medföra att ett eller två av de nuvarande byggvaruhusen slås ut på sikt.
Det brukar vara den typen av kedjor som känner av vår konkurrens mest. Däremot brukar lokala företag klara sig bättre. Det har vi bland annat sett i Västerås, säger Johan Åberg.
Någon spikad tidsplan för etableringen finns inte ännu.
Nej, vi har en del frågor att gå igenom först. Men vi vill egentligen etablera oss snarast möjligt.
Detaljplanen för Östra Birsta kommer att antas av kommunen någon gång efter sommaren. När Bauhaus sedan bestämt sig att sätta grävskopan i backen, så följer en byggtid på minst nio månader.

Mer läsning

Annons